Ο ΟΚΥπΥ προκαλεί και τορπιλίζει την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη, αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ

Ο ΟΚΥπΥ προκαλεί και τορπιλίζει την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι νοσηλευτές κρατάνε όρθια τα νοσηλευτήρια και εργάζονται σε συνθήκες πίεσης και υποστελέχωσης»

Σε σημερινή ανακοίνωση, η συντεχνία των νοσηλευτών αναφέρεται σε «ανακρίβειες αναφορικά με την ασφαλή στελέχωση των μονάδων και άλλων τμημάτων/θαλάμων και με τον αριθμό των προσλήψεων για τα τμήματα εσωτερικής νοσηλείας, που δεν στελεχώθηκαν ποτέ όπως συμφωνήθηκε».

Η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει, επίσης, πως η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους κλάδους των νοσηλευτών και ιατρών, παρουσία του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, «έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν τα διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων» και «διαφάνηκε ότι η παρούσα διοίκηση του ΟΚΥπΥ πάσχει αν και ο νόμος είναι καλά σχεδιασμένος».

Επιπλέον, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έδωσε ρητές εντολές για αλλαγή συμπεριφορών και πρακτικών» και προσθέτει πως διαπιστώνει ότι υπάρχει απουσία ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της συντεχνίας των νοσηλευτών και του ΟΚΥπΥ «σε πολλά θέματα που αφορούν τους νοσηλευτές, κακή επικοινωνία και διαβούλευση».

Η συντεχνία των νοσηλευτών αναφέρει επίσης ότι «μετά από παράκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέστειλε την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή καθώς εξασφάλισε «διαβεβαιώσεις ότι οι Μονάδες θα στελεχωθούν κατάλληλα».

«Οι νοσηλευτές κρατάνε όρθια  τα νοσηλευτήρια και εργάζονται σε συνθήκες πίεσης και υποστελέχωσης, αφού επωμίστηκαν τη νοσηλεία όλων των περιστατικών Covid – 19 μέσα στην πανδημία, διαχειρίζονται τα επείγοντα περιστατικά, λειτουργούν εντατικές μοναδικές παγκύπρια και νοσηλεύουν όλα τα δύσκολα, βαριά και πολύπλοκα περιστατικά, τα οποία, πολλές φορές, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε ο ιδιωτικός τομέας», προσθέτει.

Επίσης, η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει ότι ανέδειξε «την ανάγκη προώθησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος από μέρος της πολιτείας και έγιναν ειδικές αναφορές στην προσπάθεια του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας για τη διαχείριση της πανδημίας και το πρόγραμμα εμβολιασμού που εφαρμόζεται».

Τέλος, η συντεχνία των νοσηλευτών αναφέρει ότι «δεν εφησυχάζει αν δεν επιλυθεί οριστικά πρόβλημα της υποστελέχωσης στα δημόσια αυτόνομα νοσηλευτήρια».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.