Ο Οργανισμός Cyprus Seeds στηρίζει την καινοτόμο έρευνα

  • Προωθεί τη Χρηματοδότηση, καθοδήγηση και δικτύωση

 Το Cyprus Seeds είναι ένας πρωτοπόρος μη- κερδοσκοπικός οργανισμός, στη Λευκωσία που προφέρει χρηματοδότηση (υπό τη μορφή χορηγιών), καθοδήγηση και δικτύωση για στήριξη της εμπορευματοποίησης της υψηλού επιπέδου καινοτόμου επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στα πανεπιστήμια της Κύπρου. Στόχος του οργανισμού είναι  να βοηθήσει στην εμπορευματοποίηση της έρευνας σε διεθνές επίπεδο, τοποθετώντας την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη.

Το Cyprus Seeds προσφέρει στήριξη σε καινοτόμες προσπάθειες, σε διαφόρους τομείς της οικονομίας, όπως την υγεία, την ενέργεια, τις τέχνες, τη γεωργία και το A.I., από όλα τα Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ινστιτούτα και Κέντρα Αριστείας της Κύπρου.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2018, μετά από σχεδιασμό ενός 12μηνου προγράμματος από την οικονομολόγο, απόφοιτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου και τη συμβολή μιας ομάδας πετυχημένων Ελλήνων και Κυπρίων της Αμερικής.  Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προσέλκυσε δωρεές από παγκόσμιας εμβέλειας οργανισμούς όπως το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντης και το Hellenic Initiative καθώς και από Κύπριους στην Κύπρο και το εξωτερικό,  και από ιδιωτικούς οργανισμούς στην Κύπρο, όπως η Εurobank, η ΕΥ Cyprus, η Medochemie και η Alpha Mega στους οποίους είναι ευγνώμων. Σημαντική επίσης είναι και η οικονομική στήριξη που προσφέρει στο Cyprus Seeds το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Το Cyprus Seeds προσφέρει μια νέα επανεκκίνηση σε επιστήμονες Παγκύπρια, ούτως ώστε να μπορέσουν να τοποθετήσουν στη διεθνή αγορά τις καινοτόμες λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα στην υγεία, το περιβάλλον και όχι μόνο!

Το Cyprus Seeds είναι ο κρίκος μεταξύ καινοτόμου έρευνας και της διεθνούς αγοράς με πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο όπως την προσέλκυση επενδυτών στον τόπο μας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και την ενθάρρυνση Κυπρίων επιστημόνων να μείνουν στην πατρίδα τους (brain gain).

Ο οργανισμός, ο οποίος αποτελείται από μία μικρή ομάδα εργαζομένων και συνεργατών, αντλεί την έμπνευση του από παρόμοια προγράμματα που τρέχουν με τεράστια επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική και Ευρώπη, όπως το πρόγραμμα του Deshpander Centre for Tecnological Innovation στο  ΜΙΤ and του Venture Kick στην Ελβετία .

Cyprus Seeds Demo Day

Καταληκτικά, στόχος του Cyprus Seeds είναι τόσο η χρηματοδότηση της έρευνας όσο και η καθοδήγηση ερευνητικών ομάδων, μέσω mentoring, κατάρτισης και δικτύωσης στο εξωτερικό (αρχικά στην Αμερική και Ελλάδα), ώστε η έρευνα να διεισδύσει από το εργαστήριο στην αγορά. Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία που θα συμβάλει στο να βάλει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.