Ο Πάπας λέει ότι θέλει να πάει στη Μόσχα για να συναντήσει τον Πούτιν για την Ουκρανία

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη ότι ζήτησε συνάντηση στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Ο Πάπας είπε επίσης στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος έδωσε την πλήρη στήριξή του στον πόλεμο, «δεν μπορεί να γίνει το “παπαδοπαίδι” του Πούτιν».

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έκανε μια άνευ προηγουμένου επίσκεψη στη ρωσική πρεσβεία όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, είπε στην εφημερίδα ότι περίπου τρεις εβδομάδες μετά τη σύγκρουση, ζήτησε από τον κορυφαίο διπλωμάτη του Βατικανού να στείλει ένα μήνυμα στον Πούτιν.

Είπε ότι το μήνυμα ήταν “ότι ήμουν πρόθυμος να πάω στη Μόσχα. Βεβαίως, ήταν απαραίτητο για τον ηγέτη του Κρεμλίνου να επιτρέψει ένα άνοιγμα. Δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση και εξακολουθούμε να επιμένουμε”.

Και πρόσθεσε: “Φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί, και δεν θέλει, να έχει αυτή τη συνάντηση αυτή τη στιγμή. Αλλά πώς μπορείς να μην σταματήσεις τόση βαρβαρότητα;”

Πριν από τη συνέντευξη, ο πάπας Φραγκίσκος, δεν είχε αναφερθεί ρητά στη Ρωσία ή τον Πούτιν δημόσια από την έναρξη της σύγκρουσης στις 24 Φεβρουαρίου. Αλλά δεν άφησε καμία αμφιβολία ποια πλευρά επέκρινε, χρησιμοποιώντας όρους όπως αδικαιολόγητη επιθετικότητα και εισβολή και θρηνώντας για φρικαλεότητες εναντίον αμάχων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.