Ο ΠΑΣ χαιρετίζει τη δημιουργία πρότυπου Ανεξάρτητου Κέντρου Θαλασσαιμίας

H απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανέγερση Ανεξάρτητου Κέντρου Θαλασσαιμίας αναμένεται να βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους θαλασσαιμικούς της Κύπρου σύμφωνα με τον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο (ΠΑΣ).

Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανέγερση του Ανεξάρτητου Κέντρου Θαλασσαιμίας, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος (ΠΑΣ).

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, κ. Μίλτος Μιλτιάδους, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση, η οποία αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης για τα εξειδικευμένα κέντρα υγείας.

Ο κ. Μιλτιάδους σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι ιστορική για την οικογένεια της Θαλασσαιμίας στην Κύπρο αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία ενός πρότυπου Κέντρου Θαλασσαιμίας, το οποίο θα μπορεί να διασυνδεθεί με ακαδημαϊκά ιδρύματα αλλά και εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού, παρέχοντας τις υπηρεσίες που απαιτούνται για μια πολύπλοκη ασθένεια όπως η θαλασσαιμία».

Ο κ. Μιλτιάδους ενημέρωσε επίσης ότι ο Σύνδεσμος έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία ενός Κέντρου Υποστήριξης για τους θαλασσαιμικούς και τους νέους γονείς, το οποίο θα αρχίσει σύντομα τη λειτουργία του. Σκοπός του Κέντρου είναι η παροχή, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, των υπηρεσιών που προσφέρει (ψυχολογική υποστήριξη, προγράμματα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για θαλασσαιμικούς, συμβουλευτικές συναντήσεις με ειδικούς, γενική υποστήριξη πασχόντων κ.α.) καθώς και άλλων που είναι υπό προγραμματισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΣ προτίθεται να πράξει το ίδιο σε όλες τις επαρχίες.

Στο πλαίσιο των σημαντικών αποφάσεων και εξελίξεων στα θέματα της υγείας και ιδιαίτερα των ευκαιριών που προσφέρει η εφαρμογή του ΓεΣΥ στους πολίτες και ειδικότερα στα άτομα με θαλασσαιμία, ο ΠΑΣ επισημαίνει την ανάγκη για εξασφάλιση όσο το δυνατότερο ομαλότερων διαδικασιών για τα άτομα με θαλασσαιμία αλλά και την ολοκλήρωση της συμπερίληψης των απαραίτητων φαρμακευτικών σκευασμάτων και αναλωσίμων στους ανάλογους καταλόγους και την προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων από τον ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Κλείνοντας, ο ΠΑΣ εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Υγείας, κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, για τη συνολική του προσφορά στα θέματα της υγείας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της Θαλασσαιμίας στην Κύπρο. Με την αμεσότητα την οποία επέδειξε ως ο αρμόδιος Υπουργός, οδεύει προς επίλυση άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η θαλασσαιμική κοινότητα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.