Ο ΠΑΣΠ καλεί όλους να συνδράμουν τις προσπάθειες της Αστυνομίας και να καταθέσουν τα στοιχεία που διαθέτουν μετά τις καταγγελίες για προβλήματα καρδιάς σε ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε ακόμα: Καταγγελίες ποδοσφαιριστών: Απάντηση ΠΑΣΠ και Αλκής

Σε ανακοίνωση αναφέρει πως όλοι πρέπει να επικεντρωθούν στη μεγάλη εικόνα που είναι η υγεία και προστασία των ποδοσφαιριστών και εκφράζει ικανοποίηση για τη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το θέμα με τους ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καρδιά τους και την εμπλοκή της Αστυνομίας σε έρευνες για τους λόγους που δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

“Η δημοσιοποίηση του θέματος και το έντονο ενδιαφέρον της ΚΟΠ, της αστυνομίας και των ΜΜΕ, πέραν από τη βοήθεια που προσφέρει στη διαλεύκανση του θέματος, θα βοηθήσει επίσης στο έργο του ΠΑ.Σ.Π. που είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών σε θέματα χρησιμοποίησης ουσιών και συμπληρωμάτων. Οι ποδοσφαιριστές είναι υπόλογοι στο τι ουσίες εισέρχονται στο σώμα τους και οφείλουν να είναι ενήμεροι και προσεκτικοί”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκφράζει παράλληλα ικανοποίηση για την κινητοποίηση της Αστυνομίας σημειώνοντας πως το θέμα είναι σοβαρότατο, “αφού πέραν από τα πιθανά ποινικά αδικήματα, ενδέχεται να θέτει σε κίνδυνο τη στιγμή που μιλάμε ζωές ποδοσφαιριστών, οι οποίοι χωρίς να το γνωρίζουν ίσως να αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα υγείας”.

Ο ΠΑΣΠ ξεκαθαρίζει ακόμη ότι, μετά τις χθεσινές, δημόσιες δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Αλκής Ορόκλινης, “δεν έχει κανένα πρόβλημα με κανένα σωματείο και το συγκεκριμένο θέμα είναι υπεράνω σωματείων και ατόμων”.

“Η αναφορά του προέδρου της Αλκής Ορόκλινης για 4ο ποδοσφαιριστή που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, μας προβληματίζει έντονα, αφού αυτή είναι η κύρια ανησυχία μας ως ΠΑ.Σ.Π. Όταν τυχαία ανακαλύψαμε τα προβλήματα υγείας σε τρεις ποδοσφαιριστές, τότε είναι πιθανό το συγκεκριμένο πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο. Οφείλει η Αλκή αλλά και όλοι όσοι γνωρίζουν σημαντικά στοιχεία, να προσέλθουν στις Αρχές όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Προέχει η υγεία των αθλητών”, αναφέρει.