Τους πέντε αθλητές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αθλητικής επιχορήγησης #towardstokyo παρουσίασε ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως εκτός από αθλητή παγκοσμίου επιπέδου, αποτελεί άνθρωπο με υψηλές αξίες και ιδανικά.

Οι αθλητές που περιλήφθηκαν στο πρόγραμμα είναι η ποδηλάτης Αντρη Χριστοφόρου, η ιστιοπλόος Μαριλένα Μακρή, η επίσης ιστιοπλόος Νατάσα Λάππα, ο κολυμβητής Όμηρος Ζάγκας και ο ακοντιστής Πάρης Μπατσάβαλης.

Μιλώντας σε Διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση των αθλητών, ο Παύλος Κοντίδης είπε πως η πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης έχει ως σκοπό να μεγαλώσει την κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα και να βοηθήσει οικονομικώς τους αθλητές.

Όπως εξήγησε, έχουν δημιουργηθεί κάποια προϊόντα τα οποία πωλούνται στο διαδίκτυο, και όλα τα έσοδα από τις εισπράξεις θα μοιραστούν ισόποσα στους πέντε αθλητές. Τα προϊόντα αυτά είναι ένα καπελάκι και δύο διαφορετικά μπλουζάκια και το κοινό μπορεί να τα αγοράζει μέσω της ιστοσελίδας pksailingshop.com ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια της πρωτοβουλίας του Ολυμπιονίκη.

«Όνειρο είναι να δούμε την Ολυμπιακή ομάδα που θα πάει στο Τόκιο να μεγαλώνει και καλούμε όλο το κοινό της Κύπρου να αγκαλιάσει αυτή την ενέργεια γιατί ξέρω και εγώ προσωπικά πόσο σημαντική είναι, αφού προετοιμάζεσαι για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή η οικονομική στήριξη», είπε και ευχαρίστησε την ομάδα και τους χορηγούς του που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Παύλος Κοντίδης εξήγησε πως μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου που ήταν η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων, η ομάδα του προγράμματος έλαβε πάρα πολλές αιτήσεις, τις οποίες αξιολόγησε με βάση τα κριτήρια που είχαν τεθεί και επέλεξε τους πέντε αθλητές.

Στη συνέχεια, ο Κοντίδης παρουσίασε τους πέντε αθλητές. Η πρωταθλήτρια ποδηλασίας Αντρη Χριστοφόρου όπως είπε, έχει ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο για το Τόκιο και μεγάλη της διάκρισης είναι το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνας της Ταραγόνας το 2018. «Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό για να εκπροσωπήσει την πατρίδα μας επάξια», είπε.

Λαμβάνοντας το λόγο, η Χριστοφόρου είπε πως είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή να επιλέγεσαι από έναν μεγάλο αθλητή όπως είναι ο Παύλος Κοντίδης. «Θέλω να τον ευχαριστήσω και να του πω συγχαρητήρια γιατί μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θα βοηθήσει και θα στηρίξει οικονομικά μια πολύ δύσκολη Ολυμπιακή χρονιά με πολλές απαιτήσεις», είπε.

Η 17χρονη Νατάσα Λάππα, την οποία εκπροσώπησε στη διάσκεψη ο Γιάννης Αριστοτέλους καθώς απουσιάζει στην Αθήνα για προετοιμασία, είναι του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και για λίγο δεν πήρε την πρόκριση στο Παγκόσμιο του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό να διεκδικήσει την πρόκριση (στους Ολυμπιακούς) τον Απρίλιο στη Γένοβα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ώστε να μεγαλώσει η Ολυμπιακή μας ομάδα», είπε ο Παύλος.

Ο κ. Αριστοτέλους είπε η πρωτοβουλία θα βοηθήσει πολύ την Νατάσα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για αυτή τη χρονιά, ενώ τόνισε παράλληλα πως η κίνηση αυτή του Ολυμπιονίκη αποδεικνύει πως ο Παύλος, εκτός από τεράστιος αθλητής αποτελεί και ένα υπόδειγμα ανθρώπου.

Η άλλη 17χρονη ιστιοπλόος Μαριλένα Μακρή, την οποία εκπροσώπησε στη διάσκεψη ο πατέρας της Μίκης Μακρή καθώς απουσιάζει μαζί με την Νατάσα στην Αθήνα για προετοιμασία, πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020 στο Laser Radial κατά το Παγκόσμιο της Ιαπωνίας τον περασμένο Ιούλιο.

Φέτος, λίγο έλειψε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο στην κατηγορία των νέων, είπε ο Παύλος Κοντίδης, σημειώνοντας πως με τα χρήματα του προγράμματος θα κάνει όσο καλύτερη προετοιμασία μπορεί για να εκπροσωπήσει την Κύπρο επάξια.

Ο κ. Μακρής είπε πως στην προσπάθεια της Μαριλένας εδώ και δύο χρόνια, ο Παύλος ήταν ο φάρος και σημείωσε πως με τη στήριξη αυτή η Μαριλένα δεν θα πάει στο Τόκιο για να ζήσει την εμπειρία αλλά θα πάει για να έχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να θέσει γερές βάσεις για τους Ολυμπιακούς του 2024.

Για τον ακοντιστή Πάρη Μπατσάβαλη, ο Κοντίδης είπε πως έχει ατομική επίδοση 85.95, μια πάρα πολύ αξιόλογη επίδοση καθώς το όριο για τους Ολυμπιακούς είναι στα 85 μέτρα, και το 2018 βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ευχήθηκε όπως ο Πάρης καταφέρει σύντομα να πετύχει μια βολή πάνω από 85 μέτρα έτσι ώστε να πάρει την πρόκριση για το Τόκιο.

Από την πλευρά του ο Πάρης, ευχαρίστησε τον Παύλο για την επιλογή του και σημείωσε πως η στήριξη είναι πολύ μεγάλη και σημαντική, και τον συγκινεί όπως είπε. «Σίγουρα αυτά τα λεφτά θα με βοηθήσουν να κάνω μια καλύτερη προετοιμασία σε όλους τους τομείς», είπε σημειώνοντας πως για τον ίδιο είναι πολλοί οι στόχοι που έχει θέσει.

Για τον κολυμβητή Όμηρο Ζάγκα, ο Παύλος Κοντίδης είπε πως θα αγωνιστεί στα 50 και 100 μέτρα ελεύθερο με στόχο να πετύχει τα όρια για τους Ολυμπιακούς. «Ο Όμηρος από τα 4 του χρόνια είναι στην πισίνα, και μπορούμε να πούμε ουσιαστικά ότι έμαθε να κολυμπά πριν καν μάθει να περπατά», είπε και του ευχήθηκε να πετύχει το στόχο και να συμπεριληφθεί στην ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου.

Μιλώντας στη Διάσκεψη, ο Όμηρος ευχαρίστησε τον Παύλο και κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια και να τους στηρίξει όσο πιο πολύ μπορούν για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.