Ο Πετρίδης «κάρφωσε» τον Σιζόπουλο για αλλαγές που ανατρέπουν τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ

Έλα στο Google News

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, «κάρφωσε» τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, ότι με τις αλλαγές τις οποίες ζήτησε για το ΓεΣΥ «επηρεάζεται η όλη φιλοσοφία του μονοασφαλιστικού σχεδίου υγείας».

Το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Μ. Σιζόπουλος στις επαφές του με την κυβέρνηση ενόψει της ετοιμασίας του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, κατέθεσε προτάσεις οι οποίες ανατρέπουν τη φιλοσοφία του μονοασφαλιστικού ΓεΣΥ και βάζουν ξανά από το παράθυρο το πολυασφαλιστικό. Ο ίδιος διέψευσε τις φήμες, αλλά ανέφερε ότι μια από τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσε είναι να ζητηθεί γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, «εάν σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία του ΓεΣΥ, οι ασθενείς δικαιούνται να λαμβάνουν φάρμακα, αναλώσιμα και εργαστηριακές εξετάσεις που περιλαμβάνονται στους σχετικούς καταλόγους, τα οποία όμως συνταγογραφούν ειδικοί γιατροί εκτός ΓεΣΥ».

Ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών σε χθεσινή του επιστολή προς τη Βουλή, «κάρφωσε» ουσιαστικά τον Μ. Σιζόπουλο αναφέροντας ότι «προτάσεις που άπτονται θεμάτων σχετικών με το ΓεΣΥ δεν δύναται να γίνουν αποδεκτές, λόγω του ότι επηρεάζεται η όλη φιλοσοφία του μονοασφαλιστικού σχεδίου υγείας».

Αναβάθμιση υποδομών στην Υγεία

Εν τω μεταξύ, στην επιστολή του Κ. Πετρίδη αναφέρεται επίσης ότι «στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνονται μέτρα που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών, όπως η επέκταση της αιματολογικής κλινικής και προμήθεια εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, επέκταση των Μονάδων Ατυχημάτων και Έκτακτης Ανάγκης, ενίσχυση του Μακάρειου Νοσοκομείου, κατασκευή ειδικής μονάδας COVID στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, δημιουργία μονάδας μεταδοτικών ασθενειών στο ΓΝ Λεμεσού». Όπως αναφέρεται, «ο προϋπολογισμός των πιο πάνω έργων ανέρχεται στα 78,5 εκατ. ευρώ».

Ο Κ. Πετρίδης στην επιστολή του ζητά από τη Βουλή την εξέταση του προϋπολογισμού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αναφέροντας ότι «η μη ψήφιση […] δεν θα επιτρέψει την προσφυγή μας στις αγορές για την άντληση της αναγκαίας ρευστότητας για χρηματοδότηση όλων των δράσεων που απαιτούνται για στήριξη της οικονομίας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.