Ο πίνακας ‘GENESIS’ της Αμαλίας Πικρίδου Λουκά στην παγκόσμια γιορτή κιθάρας

Με έναν ξεχωριστό πίνακα με την ονομασία «GENESIS», 70×80, θα συμμετάσχει φέτος στην παγκόσμια γιορτή της κιθάρας η συγγραφέας, εκδότρια και ζωγράφος Αμαλία Πικρίδου Λουκά. 


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κα Λουκά ανέφερε πως ο πρώτος εορτασμός για τη θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας έγινε τον Οκτώβριο του 2021 και σε αυτόν πήραν μέρος επώνυμοι κιθαρίστες, σύνολα και οργανισμοί σε 110 χώρες ανά τον κόσμο με υποστηρικτές την UNESCO και την International Art Academy με εμπνευστή και συντονιστή τον Γιώργο Φουντούλη.

Φέτος, πρόσθεσε, προγραμματίζεται ανά τον κόσμο μια τεράστια γιορτή της κιθάρας στις 18 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή ενός πολύ μεγάλου αριθμού μουσικών παγκόσμια.

«Είχα την τιμή», συνέχισε, «να μου προτείνουν τη δημιουργία ενός πίνακα με θέμα “Αναμένοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας”», ο οποίος θα προβληθεί σε 110 χώρες».

Ο πίνακας, είπε η κα Λουκά, ονομάζεται «GENESIS», είναι διαστάσεων 70×80, με ακρυλικά, και συμβολίζει τη γέννηση της μουσικής μέσα από την κιθάρα, με τις νότες να αντιπροσωπεύονται από πεταλούδες οι οποίες συμβολίζουν την αγάπη, τη γιορτή, το φως, τη μετάβαση, το χρώμα και τη χαρά, όπως η μουσική.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.