Ο ΠΙΣ στηρίζει τα αιτήματα της ΠΑΣΥΚΙ

Απεργούμε για την ασφαλιστική αβεβαιότητα διαμηνύουν οι γιατροί του ΓΝ Πάφου

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει ότι στηρίζει τα αιτήματα της Παγκύπριας Συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρικών (ΠΑΣΥΚΙ), ως προς την ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας και διασφάλισης του καθεστώτος ασφαλιστικής κάλυψης όλων των γιατρών, που απασχολούνται στο δημόσιο.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ αναφέρει πως «αποτελεί ένα ζήτημα καίριας σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι γιατροί να αφήνονται εκτεθειμένοι και ανασφάλιστοι είτε είναι μόνιμοι, είτε έκτακτοι ή αορίστου χρόνου είτε εργοδοτούμενοι με συμβόλαιο».

Όπως σημειώνει «πρόκειται για ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και καιρό και το οποίο πρέπει να επιλυθεί στην ολότητα του, άμεσα και μέσα σε πνεύμα συνεργασίας», προσθέτοντας ότι «οι γιατροί εκτίθενται μέσα από το καθημερινό κλινικό τους έργο και η ασφαλιστική κάλυψη όλων, χωρίς διακρίσεις, πρέπει να είναι κατοχυρωμένη».

Τέλος, ο ΠΙΣ δηλώνει παρών και βρίσκεται στη διάθεση τόσο του Υπουργείου Υγείας, του ΟΚΥπΥ και της ΠΑΣΥΚΙ, όσο και της Νομικής Υπηρεσίας, ώστε να συμβάλει σε οποιοδήποτε βαθμό του ζητηθεί, για το ζήτημα να επιλυθεί στην ολότητα του το συντομότερο δυνατό και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των μελών του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy