Ο πληθυσμός των ξένων ξεπέρασε τον δικό μας, λέει ο Έρχιουρμαν

Πράγματα που δεν έγιναν ποτέ ξανά στα κατεχόμενα έχουν συμβεί τον ενάμιση χρόνο από τις προηγούμενες «εκλογές» μέχρι τώρα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Έρχιουρμαν, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των ξένων είναι μεγαλύτερος από τον τοπικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Ερχιουρμάν μιλούσε κατά την διάρκεια περιοδείας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για τις επικείμενες «αναπληρωματικές εκλογές», επικρίνοντας την «κυβέρνηση» πως ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενη σταθερότητα, όμως αντί για σταθερότητα συνεχίζονται «τα παιχνίδια για την καρέκλα» αυτή την περίοδο.

«Όλα αυτά βιώθηκαν σε μια περίοδο κρίσης που όλα τα σπίτια-διαμερίσματα στην χώρα άρχισαν να αγοράζονται εκ μέρους των ξένων, ο πληθυσμός των ξένων ξεπέρασε τον δικό μας πληθυσμό, τα ιδιωτικά σχολεία δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν μπορούμε να βρούμε φάρμακα στα νοσοκομεία, τα φάρμακα έχουν γίνει δυσεύρετα και το δολάριο και η στερλίνα πάνε προς τα πάνω».

Ο κ. Έρχουρμαν πρόσθεσε ότι βλέπουν τις επικείμενες «εκλογές» ως την κάλπη στην οποία ο τουρκοκυπριακός «λαός» θα δείξει ότι δεν εγκρίνει τα όσα συμβαίνουν και ότι πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα η παρούσα «κυβέρνηση».

Στο μεταξύ, με τίτλο «Παράσταση στα ρωσικά στην Κερύνεια και η πληθυσμιακή πολιτική», ο αρθρογράφος Τζενκ Μουτλούγιακαλι γράφει στην Γενί Ντουζέν ότι παιδική παράσταση στα ρωσικά ανέβηκε στην Κερύνεια από την ξένη σκηνοθέτη Έλια Γκίλμαν και ξένους ηθοποιούς. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, μετά από αυτή την παιδική παράσταση θα ακολουθήσει και ένα έργο για ενήλικες.

«Υπάρχει ένας σημαντικός πληθυσμός Ρώσων στην χώρα μας τώρα. Τι ωραία χώρα είναι έτσι η Κύπρος με την πολυπολιτισμικότητά της. Αρκεί να κρατήσουμε ψηλά την ποιότητα. Υπάρχει μια ελεγχόμενη πληθυσμιακή πτυχή της υπόθεσης. Και μια ανεξέλεγκτη! Ιδού, αυτή η πλευρά είναι τρομακτική. Διότι είναι χωρίς πλάνο, χωρίς έλεγχο. Οι νέοι προστατευόμενοι της αγοράς εργατικού δυναμικού είναι οι εργάτες που έρχονται με ‘φοιτητική άδεια’».

Οι μάστορες που κατέχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτει ο Μουτλούγιακαλι, φεύγουν στον «νότο» για να εργαστούν με ευρώ. «Όσοι δεν μπορούν να περάσουν στον νότο; Αυτοί είναι ανήμποροι, άνεργοι».

Σημειώνει επίσης ότι ένα άλλο πρόβλημα που προκαλεί ο ανεξέλεγκτος πληθυσμός είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία, η τροχαία, το χάος.  Ο λόγος είναι πάλι η έλλειψη πλάνου, καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy