Ο «πόλεμος» μεταφέρθηκε και εκτός γηπέδων

Διαστάσεις… πολέμου προσλαμβάνει η υπόθεση “βρώμικο ποδόσφαιρο”, καθώς περάσαμε πλέον στο στάδιο της τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σήμερα τα ξημερώματα, 30 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, εξερράγη βόμβα στην είσοδο του σπιτιού της μητέρας του διαιτητή Α’ κατηγορίας Θωμά Μούσκου στον Κάψαλο Λεμεσού.

Η 60χρονη γυναίκα τηλεφώνησε στην αστυνομία τρεις ώρες μετά, αφού όπως η ίδια κατέθεσε αργότερα, αμέσως μετά την έκρηξη υπέστη σοκ και δεν μπορούσε να τηλεφωνήσει.

Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό της αστυνομίας η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος.  Από την έκρηξη διαλύθηκε η πόρτα της εισόδου, ενώ θρυματίστηκαν και τζάμια παραθύρων προκαλώντας εσωτερικές ζημιές στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί ανακριτές θεωρούν σίγουρο το ότι η εγκληματική ενέργεια στρεφόταν κατά του διαιτητή Θωμά Μούσκου, αφού ο ίδιος μάλιστα πρόσφατα είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλητικά μηνύματα και ως εκ τούτου έξω από το σπίτι του περνούσαν αστυνομικά περίπολα κατά διαστήματα για σκοπούς ασφάλειας.

Αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος που οι βομβιστές επέλεξαν το σπίτι της μητέρας του. Δεν αποκλείεται όπως εκτιμά η αστυνομία η εγκληματική ενέργεια να έχει σχέση με τον πρόσφατο αγώνα Οθέλλος-Απόλλωνα, τον οποίο διαιτήτευσε ο Θ. Μούσκος.

Τάσος Τσαππαρέλλας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.