Ο Πρόεδρος αποφάσισε την επιστροφή του Α. Μαυρογιάννη στην Κύπρο…

Ο πρέσβης Αντρέας Μαυρογιάννης αφυπηρετεί και τυπικά από τη διπλωματική υπηρεσία μετά από 34 χρόνια ευδόκιμης παρουσίας τον ερχόμενο Ιούλη. Επιστρέφει από την έδρα του Μόνιμου Αντιπροσώπου στη Νέα Υόρκη μετά την έγκριση του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, για να αφοσιωθεί στην προετοιμασία της άτυπης πενταμερούς.

Ο κ. Μαυρογιάννης επιστρέφει στην Κύπρο μετά την υιοθέτηση του ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας και θα αντικατασταθεί από τον πρέσβη Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου που έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στη Νέα Υόρκη ως αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος. Όπως ανέφερε, η απόφαση για την επιστροφή του στην Κύπρο ήταν του Προέδρου Αναστασιάδη, καθώς λόγω των συνθηκών της πανδημίας ήταν πολύ δύσκολος ο συνδυασμός των καθηκόντων του ως διαπραγματευτή και Μόνιμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ.

Ο κ. Μαυρογιάννης μιλούσε σε αποχαιρετιστήρια ψηφιακή εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν προς τιμήν του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ). Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και την ΠΣΕΚΑ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μαυρογιάννη για το έργο του. Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που πρόσφερε ο κ. Μαυρογιάννης τα τελευταία χρόνια και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο και κρίσιμο έργο που του έχει ανατεθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.