Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Μαυροβούνιο για επίσημη επίσκεψη

ΠτΔ – Τελετή διαβεβαίωσης νέου Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρίσταται στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκου Κούσιου. // PoR – New Deputy Minister to the President swearing-in ceremony Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, attends the swearing-in ceremony of the new Deputy Minister to the President, Mr Kyriacos Koushos.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί απόψε για το Μαυροβούνιο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας κ. Milo Đukanović.

Κατά την επίσημη επίσκεψη του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, θα έχει συνάντηση στις 5 Απριλίου, με τον Πρόεδρο Đukanović με τον οποίον θα παρακαθίσουν, επίσης, σε συνομιλίες, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κατάσταση στην Ουκρανία και οι σχέσεις ΕΕ-Μαυροβουνίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί, επίσης, στις 6 Απριλίου, με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Zdravko Krivokapić.

Κατά την παραμονή του στο Μαυροβούνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί, εξάλλου, την παλιά πόλη του Κοτόρ, ενώ θα ξεναγηθεί στο Ναυτιλιακό Μουσείο και στη μαρίνα της πόλης Τιβάτ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Μαυροβούνιο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκος Κούσιος και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογο του στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.