Ο προσωπάρχης του ΡΙΚ μηνύει τον ΠολυβίουΝομικά προτίθεται να κινηθεί ο διευθυντής προσωπικού και διοίκησης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Κώστας Νικολαΐδης, εναντίον του νομικού συμβούλου του Ιδρύματος Πόλυ Πολυβίου και επιπλέον να τον καταγγείλει στην Επίτροπο Διοικήσεως αλλά και στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος με δημοσίευμα του, ο κ. Νικολαϊδης ανακοίνωσε την απόφαση του με κοινοποίηση στον πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, στον Γενικό Ελεγκτή αλλά και στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, εμφανίζεται αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εναντίον του

Σύμφωνα με σχετική αλληλογραφία που επικαλείται η εφημερίδα, η αντιπαράθεση μεταξύ του διευθυντή προσωπικού του ΡΙΚ και του νομικού συμβούλου του Ιδρύματος που οδηγείται για επίλυση εκτός Ιδρύματος, προκλήθηκε όταν λήφθηκε κατόπιν νομικής συμβουλής από το γραφείο Πολυβίου, απόφαση από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, να μετατραπεί σε υπάλληλο αορίστου χρόνου, άτομο το οποίο εργάζεται σε αυτό με συμβόλαιο.

Σύμφωνα πάντα με τον Φιλελεύθερο,ο Κώστας Νικολαΐδης προειδοποίησε έγκαιρα το Δ.Σ. ότι σε περίπτωση που ανανεωνόταν το συμβόλαιο του συγκεκριμένου υπαλλήλου για άλλους έξι μήνες μετά τη λήξη του (1η Ιουνίου 2020) τότε το συγκεκριμένο άτομο θα ξεπερνούσε τους 30 μήνες εργοδότησης και έτσι θα γινόταν αυτόματα υπάλληλος αορίστου χρόνου, κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί ο Γενικός Ελεγκτής.

Όπως του αναφέρθηκε όμως, με νομική συμβουλή του γραφείου του Πόλυ Πολυβίου, ήδη είχαν πιστωθεί 4 μήνες εργασίας στο συγκεκριμένο άτομο, μήνες για τους οποίους δεν εργάστηκε και ούτε αμείφθηκε και έτσι είχε ήδη μετατραπεί σε υπάλληλο αορίστου χρόνου. Για το γεγονός μάλιστα ότι συμπλήρωσε το συγκεκριμένο άτομο τους 30 μήνες, αντί να αναληφθούν ευθύνες από το νομικό σύμβουλο του Ιδρύματος, επέρριψαν ευθύνες στον ίδιο τον Νικολαΐδη, υποστηρίζοντας ότι δεν τους ενημέρωσε έγκαιρα για το γεγονός ότι συμπλήρωνε 30 μήνες, κάτι που ο ίδιος απορρίπτει.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, ο Κώστας Νικολαϊδης υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε επίσημα για τα όσα του καταλογίζουν και ότι πληροφορήθηκε για τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. από επιστολή του Γενικού Ελεγκτή. Όπως επίσης τονίζει, οι αναφορές περί λανθασμένων ή ελλιπών πληροφοριών από μέρους του, είναι παντελώς αβάσιμες και κατασυκοφαντικές κατά του προσώπου του και ζητά όπως αυτές αποδειχθούν με συγκεκριμένα στοιχεία, είτε να αποσυρθούν, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί νομικά εναντίον του νομικού συμβούλου του ιδρύματος, επιφυλάσσοντας όλα τα νομικά δικαιώματά του.

Ο Πόλυς Πολυβίου, σε επιστολή του χαρακτηρίζει το γεγονός «πρωτοφανές» και υποστηρίζει ότι « ο κ. Νικολαΐδης φοβερίζει τον νομικό σύμβουλο του Ιδρύματος με καταχώρηση αγωγής για δυσφήμιση και με κοινοποίηση της επιστολής του, ασκεί εκφοβισμό στη διατύπωση απόψεων από τους νομικούς συμβούλους του Ιδρύματος. Επιπλέον, τον παρακαλεί να προχωρήσει άμεσα με την αγωγή και εν τω μεταξύ, πριν την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, διαμηνύει στο ίδρυμα ότι το γραφείο του δεν θα έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Κώστα Νικολαΐδη γι’ αυτό και ζητεί όπως οι επιστολές προς το γραφείο του από το Τμήμα Προσωπικού του ΡΙΚ να αποστέλλονται από πρόσωπα άλλα από τον Κώστα Νικολαΐδη.

Το θέμα που προέκυψε μεταξύ του Κώστα Νικολαΐδη και του Πόλυ Πολυβίου, αναμένεται να απασχολήσει, όχι μόνο το δικαστήριο αλλά και τη Βουλή, ενώπιον της οποίας οδηγείται θέμα Πολυβίου, αφού το συμβόλαιό του με το ΡΙΚ λήγει τέλος του 2020 και ζητείται επίμονα, τόσο από τη Βουλή όσο και από τον Γενικό Ελεγκτή, όπως ξεκινήσει διαδικασία προσφορών για την ανάθεση καθηκόντων νομικού συμβούλου από το Ίδρυμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο του κ. Πολυβίου είναι σύμβουλος του ΡΙΚ από το 1956.