Ο προϋπολογισμός που έχει ψηφισθεί θωρακίζει την κυπριακή οικονομία, είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο προϋπολογισμός που έχει ψηφισθεί θωρακίζει την κυπριακή οικονομία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά το πέρας της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2023 από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του 2023 έχει εγκριθεί, ένας προϋπολογισμός με δημοσιονομικά πλεονάσματα, όμως θα εξαρτηθεί η πορεία της οικονομίας και ποιος θα είναι στο τιμόνι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η χώρα, συνέχισε, ξεπέρασε τρεις διαδοχικές κρίσεις, την οικονομική του 2013, την υγειονομική του 2020 και τώρα την κρίση ενέργειας και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Χρειάζεται, πρόσθεσε, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εμπειρία και ικανότητα να διαχειριστεί κάποιος την οικονομία, έχοντας υπόψη ότι «έστω και αν ο προϋπολογισμός που έχει ψηφισθεί είναι πλεονασματικός και θωρακίζει την κυπριακή οικονομία, μια στραβοτιμονιά από τον τιμονιέρη θα μας επιστρέψει πίσω».

Κατέληξε λέγοντας ότι «ζήσαμε το παράδειγμα της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, του Ηνωμένου Βασιλείου. Μια μόνο λάθος πρόθεση της Πρωθυπουργού έριξε την οικονομία της Αγγλίας στην χειρότερη φάση των τελευταίων τριάντα χρόνων».

(ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy