Ο προϋπολογισμός της ντροπής: Μόνο 149 χιλ. ευρώ για το Κέντρο Αποκατάστασης ΑμεΑ

Θέμα αύξησης του προϋπολογισμού του Ειδικού Ταμείου του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία έθεσε εκ νέου χθες το ΑΚΕΛ κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο προϋπολογισμός του Ταμείου για το 2022 ανέρχεται μόλις στις 149 χιλ. ευρώ, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι πέραν από το ποσό αυτό διατίθενται κονδύλια για τον ίδιο σκοπό μέσω του Σχεδίου Απασχόλησης που εφαρμόζεται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς, υπέδειξε ότι το χαμηλό ύψος του προϋπολογισμού του Ειδικού Ταμείου «αποτελεί ντροπή». Ανακοίνωσε επίσης ότι το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει ήδη θέμα στην Επιτροπή Εργασίας.

Ανείσπρακτα πρόστιμα 20 εκατ. ευρώ

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής συζητήθηκε επίσης ο προϋπολογισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, κατήγγειλε ότι πρόστιμα ύψους 20 εκατ. ευρώ, τα οποία υποβλήθηκαν από την Επιτροπή, παραμένουν ανείσπρακτα.

Σημείωσε μάλιστα ότι περισσότερα από τα μισά αφορούν τράπεζες, τραπεζίτες, αξιωματούχους και επώνυμους.

Οι τράπεζες «τρώνε» τα λεφτά των αγροτών

Στη χθεσινή συνεδρία εξετάστηκε επίσης ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών.

Όπως επεσήμανε ο Α. Καυκαλιάς, μέχρι πρόσφατα ο ΚΟΑΠ είχε έσοδα 700 χιλ. ευρώ από τους τόκους των καταθέσεών του, αλλά πλέον πληρώνει από πάνω 245 χιλ. ευρώ, λόγω των αρνητικών επιτοκίων και των τελών που έχουν επιβάλει οι τράπεζες.

Τόνισε ότι το θέμα είναι σημαντικό, αφού πρόκειται για χρήματα τα οποία προορίζονται για στήριξη των αγροτών.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.