Ο ΠτΔ ανάπεμψε τη νομοθεσία για τις εκποιήσεις – Έκτακτη συνεδρία της Βουλής

Εκτός από τις εκποιήσεις, ανάπεμβε και τη σύνταξη χηρείας για άντρες


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑνέπεμψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις δύο νομοθεσίες που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή που αφορούν τις εκποιήσεις και τη σύνταξη χηρείας για άντρες.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος ανέπεμψε το νόμο που εγκρίθηκε μετά από πρόταση του ΔΗΚΟ σύμφωνα με την εξαιρούνται εκποιήσεων ακίνητα ιδιοκτητών, οι οποίοι είναι δυνητικά δικαιούχοι του σχεδίου ΕΣΤΙΑ, μέχρι αυτό να εφαρμοστεί.

Την αναπομπή της συγκεκριμένης νομοθεσίας είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά την Ολομέλεια της περασμένης Παρασκευής, ενώ τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε σχετικά ο Πρόεδρος στο πρόσφατο Συμβούλιο Αρχηγών.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος προχώρησε σε αναπομπή και του νόμου περί σύνταξης χηρείας στους άνδρες, λόγω της τροπολογίας για μη αύξηση των εισφορών στο Ταμείο Ασφαλίσεων κατά 1% από το 2024 μέχρι το 2034 που ενέκρινε η Βουλή.

Σημειώνεται ότι, μετά και την αναπομπή του Προέδρου, τη Δευτέρα 22/7 θα γίνει έκτακτη συνεδρία της επιτροπής οικονομικών στις 9 το πρωί και ακολούθως θα γίνει έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής στις 11 το πρωί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.