Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στο πλαίσιο συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την πρότασή του για το Κυπριακό ενώ ακολούθως θα γίνουν και δημόσια δηλώσεις για το περιεχόμενό της.

Αυτό ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αφού ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το περιεχόμενο της συζήτησης του με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα, προσθέτοντας ότι δεν θα αναφερθεί οτιδήποτε άλλο δημόσια σε σχέση με την κατάσταση πραγμάτων.

Σύμφωνα με τον κύριο Χριστοδουλίδη ο κύριος Άιντα ενημέρωσε την ε/κ πλευρά για την αντίδραση της τουρκοκυπριακής πλευράς στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος αφού ενημερώσει το εθνικό συμβούλιο θα προβεί και σε δημόσιες δηλώσεις, πολύ συγκεκριμένες σε σχέση με το περιεχόμενο της πρότασης του, το σκεπτικό της, τα δεδομένα που δημιουργεί και ποιος είναι ο πραγματικός στόχος.

Σε ερώτηση αν θα γίνει διπλωματία του πήγαινε – έλα από τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το κυπριακό μέχρι τη Δευτέρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ο κύριος Άϊντα επρόκειτο να αναχωρήσει χθες το βράδυ από την Κύπρο.