Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεργαστεί για την εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Σε γραπτή δήλωσή του σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε “νωρίς σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και ενημέρωσε λεπτομερώς για τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον Γενικό Γραμματέα των Η.Ε. κ. Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και για τη συνεννόηση που έγινε σχετικά με την εξέλιξη της πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα και τα επόμενα βήματα”.

Ο Πρωθυπουργός, ανέφερε o κ. Προδρόμου, “είναι απόλυτα σύμφωνος και εξέφρασε ικανοποίηση για τη Δήλωση του Γενικού Γραμματέα στο Βερολίνο.  Ταυτόχρονα επαναβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεργαστεί για την εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής συνολικής λύσης του Κυπριακού, καθώς και για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.