Ο “γύρος” το πρώτο ελληνικό Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν

Ο "ελληνικός γύρος" γίνεται το πρώτο ελληνικό Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση «για τη διαδικασία αναγνώρισης των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) από το ΥΠΑΑΤ, ώστε να πιστοποιηθεί ο “ελληνικός γύρος” ως ΕΠΙΠ», όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) με θέμα τα «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Τάσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης».

Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, με την πιστοποίηση «θεωρούμε ότι θα υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση του ελληνικού γύρου που θα είναι το πρώτο προϊόν ΕΠΙΠ της Ελλάδος στην Ε.Ε. Έτσι, θα πιστοποιηθεί η διαδικασία της παρασκευής, και η συνταγή του».

Παράλληλα ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι «ο τομέας του κρέατος αλλά και ευρύτερα των τροφίμων είναι από τους πιο δυναμικούς της οικονομίας» προσθέτοντας ότι «ο ΣΕΒΕΚ προσφέρει προϊόντα με εξαιρετική ποιότητα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy