Ο Ρόης Πογιατζής απέσυρε το ενδιαφέρον του για επένδυση στην Ομόνοια

Ο Ρόης Πογιατζιής ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον για επένδυση του στη Ομόνοια. Μέσω ανακοίνωσης του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Ανακοίνωση Ρόη Πογιατζή:


Αναφορικά με την πρόταση που υπέβαλα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας για
ανάληψη της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος, νιώθω την υποχρέωση να προβώ
στην ακόλουθη δημόσια δήλωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας αρνήθηκε να ορίσει οποιοδήποτε από τα τέσσερα μεγαλύτερα ελεγκτικά γραφεία στην Κύπρο για να ελέγξει αυτό την πρότασή μου.

Αρνήθηκε επίσης να δεσμευτεί ότι θα αποστείλει τις επενδυτικές προτάσεις στα μέλη του Σωματείου για να τις μελετήσουν και να σχηματίσουν τη δική τους άποψη.

Είχα δηλώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο, μέσω επιστολής στις 17 Μαΐου 2018, ότι αυτά τα δύο ήταν τα ελάχιστα που όφειλαν να κάνουν για να μην θεωρήσει κανείς ότι απλώς προσπαθούσαν να προσδώσουν νομιμοφάνεια σε επιλογές που έχουν ήδη κάνει και οι οποίες δεν είναι οι πιο συμφέρουσες για την Ομόνοια. Εξάλλου ήταν αντιφατικό ότι την ίδια στιγμή που διακήρυσσε ότι ο στόχος του είναι η προώθηση της πρότασης Παπασταύρου ανακοίνωνε ότι πρόκειται να εξετάσει και άλλες επενδυτικές προτάσεις.


Σαφώς καλύτερη πρόταση

Υπενθυμίζω ότι η δική μου πρόταση ήταν πολύ καλύτερη για την Ομόνοια και σε ποσοτικά χαρακτηριστικά αλλά και σε ποιοτικά στοιχεία. Ειδικότερα:

– Επένδυε πολύ περισσότερα χρήματα στην Ομόνοια από ότι η πρόταση Παπασταύρου (€4 εκ. αμέσως έναντι €1,5 εκ. της άλλης πρότασης και €8 εκ., σε δύο χρόνια έναντι €6,5 εκ της άλλης πρότασης). Πλήρωνε επίσης 10% πιο ψηλό ετήσιο τίμημα για την ανάληψη της διαχείρισης.

– Έδινε εξαρχής στο Σωματείο και στον κόσμο της Ομόνοιας το δικαίωμα να αποκτήσουν εντός καθορισμένου χρόνου το 51% της εταιρείας διαχείρισης και όχι απλώς μια υπόσχεση για μελλοντική απόκτηση του 40% που προέβλεπε η ανταγωνιστική πρόταση.


– Αναλάμβανε την εξυπηρέτηση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Ομόνοιας. Επιπλέον, περιείχε πρόνοιες που θα βοηθήσαν το Σωματείο να αντιμετωπίσει το χρέος που θα παρέμενε σε αυτό.

– Περιείχε συμφωνία συνεργασίας σε πολλά θέματα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, συνεργασία που θα βοηθούσε την ομάδα στην προσπάθεια της να ανακάμψει γρήγορα.  Ξεκινούσε δηλαδή τον επανασχεδιασμό της ομάδας από μια σταθερή βάση, ενώ η άλλη πρόταση δεν περιείχε τίποτα το συγκεκριμένο στο καίριο αυτό θέμα.

– Δεσμευόταν για άμεση διαπραγμάτευση για αγορά της γης από θυγατρική εταιρεία του επενδυτή με τελικό σκοπό την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου

Επειδή λοιπόν η ηγεσία της Ομόνοιας, για λόγους που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, είχε αποφασίσει να προωθήσει μια σαφώς υποδεέστερη πρόταση, ξεκίνησε μια σειρά ενεργειών που είναι πρωτοφανείς για οργανισμό που επίσημα λέγει ότι ζητά προσφορές.


Ειδικότερα:  

Πήγε σε προσφορές χωρίς να καθορίζει τι ακριβώς ζητά και ποιοι είναι οι όροι της προσφοράς. Σε κάθε προσφορά μικρή ή μεγάλη, σε κάθε οργανισμό δημόσιο ή ιδιωτικό σε  όλον τον κόσμο όλα τα πιο πάνω είναι καθορισμένα και γνωστά εξαρχής.

Δεν ζήτησε καμιά εγγύηση, ούτε απόδειξη ότι ο επίδοξος επενδυτής κατέχει τα χρήματα που απαιτούνται. Έως σήμερα, αυτοί που καλούνται να αποφασίσουν ποια προσφορά θα επιλεχθεί δεν ξέρουν, με βάση αντικειμενικά δεδομένα, αν ο υποψήφιος επενδυτής έχει τα χρήματα για κάνει αυτό που προτείνει.

Μέτρα υπέρ της Ομόνοιας


Παρά λοιπόν τις πολλές έντονες ενδείξεις ότι επρόκειτο διαδικασία με προκαθορισμένο στόχο, πρότεινα στο Συμβούλιο διάφορα μέτρα υπέρ της Ομόνοιας:

1. Πρότεινα να καταθέσει ο κάθε υποψήφιος επενδυτής €600,000 ευρώ και αν αποχωρήσουν στο τέλος και οι δύο επενδυτές να χάσουν από €300,000 ώστε να μην μείνει εκτεθειμένο το Σωματείο. Δεν υιοθέτησαν αυτήν την πρόταση, παρά το ότι θα προφύλασσε το Σωματείο.

2. Απέστειλα στοιχεία για την κατάθεση εκ μέρους μου $2 εκ. δολαρίων σε δεσμευμένο λογαριασμό σε νομικό οίκο στην Νέα Υόρκη με προθυμία να αυξήσω το ποσό στα $ 5εκ. δολάρια. Θα ήταν εύκολο να επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό αυτό. Δεν το έκαναν.

3. Είχα αναφέρει επανειλημμένα ότι έχω υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης με τον Ολυμπιακό Πειραιώς για πολλαπλή τεχνική συνεργασία, κάτι που θα βοηθούσε το Σωματείο ειδικά στα πρώτα στάδια ανάκαμψης του. Δεν επικοινώνησαν με τον Ολυμπιακό Πειραιώς για να ελέγξουν την ακρίβεια των αναφορών μου.


4. Είχα προτείνει τρόπους με τους οποίους να ήταν δυνατή η επιστροφή του 51% των μετοχών της εταιρείας διαχείρισης στο Σωματείο και στον κόσμο. Είχα επίσης προτείνει τρόπο ώστε κάποιοι τουλάχιστον χρεώστες του Σωματείου να ανταλλάξουν, αν θελήσουν, τα χρέη που θα εξακολουθούσαν να επιβαρύνουν το Σωματείο με μετοχές της νέας εταιρείας. Δεν έδειξαν ενδιαφέρον ούτε για αυτές τις εισηγήσεις.

Αντί όλων αυτών, μου έστειλαν επιστολή με την οποία προέβαλαν έναν παράδοξο αίτημα: να ορίσω, εν μέσω ουσιαστικά μιας διαδικασίας προσφορών, μέλη του Σωματείου ως υποστηρικτές μου οι οποίοι θα διαπραγματεύονταν μαζί μου και θα παρουσίαζαν την πρόταση μου. Απάντησα αναφέροντας τους ότι κάτι τέτοιο θα εξέθετε αυτά τα μέλη σε σύγκρουση συμφερόντων. Όταν θα διαπραγματεύονταν, ποια συμφέροντα θα εξυπηρετούσαν, του Σωματείου ή του επενδυτή που υποστηρίζουν;

Όση καλή πιστή και να έδειξα, όσο μεγάλη και να ήταν η επιθυμία μου να συνεισφέρω στην ανάκαμψη αυτής της μεγάλης ομάδας, δε μπορώ να παραμείνω συμμέτοχος σε μια μεθόδευση με προκαθορισμένο αποτέλεσμα.

Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω, δεν μου μένει άλλη αξιοπρεπής επιλογή από το να αποσύρω την πρόταση μου.


Αυτές τις εβδομάδες, γνώρισα και συνομίλησα με πολλούς ικανότατους Ομονοιάτες που αγαπούν με ανιδιοτέλεια την ομάδα τους. Τους ευχαριστώ για την αντιμετώπισή τους όπως ευχαριστώ και τον κόσμο της Ομόνοιας που είδε με θετικό μάτι την προσπάθεια μου.

Ελπίζω ότι η Ομόνοια θα βρει τον δρόμο που της αξίζει.

ΡΟΗΣ ΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
24 Μαΐου 2018

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.