Ο Σόιμπλε δηλώνει ότι δεν κόβει αυτός τις συντάξεις, αλλά είναι βολικό να τα ρίχνουν σε αυτόν

Δεν κόβω εγώ τις συντάξεις, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
«Στην πολιτική αντιπαράθεση είναι ευκολότερο να λες: πρέπει δυστυχώς να μειώσουμε τις συντάξεις διότι το ζητά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών. Αυτό βέβαια δεν είναι σωστό, διότι παραπλανά τους πολίτες, που έχουν εν μέρει διαφορετική γνώμη» αναφέρει.
 
Δηλώνει, ότι τρέφει μεγάλη συμπάθεια για τον ελληνικό λαό « διότι πρέπει να σηκώσει μεγάλα βάρη». Αλλά, όπως επισημαίνει,  η λύση των προβλημάτων του βρίσκεται μόνο στη βελτίωση των συνθηκών στην Ελλάδα. «Υπάρχουν βήματα προόδου, δεν γίνονται όμως τόσο γρήγορα όσο τα περιμένει ο κόσμος».
 
Για το ελληνικό χρέος ο κ. Σόϊμπλε επισημαίνει ότι δεν είναι πρόβλημα προς το παρόν, γιατί η Ελλάδα δεν πληρώνει τοκοχρεολύσια για μεγάλη περίοδο και έχει χαμηλά επιτόκια. «Μελλοντικά ίσως το χρέος καταστεί πρόβλημα για την Ελλάδα. Τότε θα πρέπει να συζητηθεί».
 
Ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ακόμη ότι το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι και το τελευταίο με συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Για την περίπτωση που κάποτε χρειαστούμε ξανά ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, πρέπει να εξελιχθεί ο ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο», σημειώνει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.