Ο Σπανούλης συμφωνεί με την ακύρωση της ΕυρωλίγκαΟ Βασίλης Σπανούλης δηλώνει σύμφωνος με την απόφαση για ακύρωση της Ευρωλίγκα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης και τόνισε μεταξύ άλλων πως η απόφαση δείχνει σεβασμό για την υγεία και την ασφάλεια των παικτών. Παράλληλα, ο έμπειρος άσος, ευχήθηκε να περάσει η πανδημία του κορονοϊού για να απολαύσουν όλοι το μπάσκετ.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Είναι κάτι πολύ σπάνιο αυτό που συνέβη στον κόσμο. Ο κ. Τζόρντι Μπερτομέου και το επιτελείο του έπρεπε να λάβουν μια πολύ δύσκολη απόφαση και εν τέλει νομίζω πως ήταν η καλύτερη. 


Έχει να κάνει με τον σεβασμό στην υγεία και την ασφάλεια των παικτών. Και ξαναλέω πως ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, όμως πρέπει να σκεφτείτε πολλά πράγματα. Ας πούμε όχι μόνο για φέτος και τη συνέχιση της Ευρωλίγκα ή όχι, αλλά και για τον επόμενο χρόνο, για τις προετοιμασίες και άλλα θέματα. Άρα είναι ένα χάος και νομίζω ότι ήταν και πάλι η καλύτερη απόφαση. Είναι καλύτερα να σκεφτούμε πως μπορούμε να παίξουμε και να κάνουμε το καλύτερο για την επόμενη σεζόν», ανέφερε χαρακτηριστικά στην αρχική του τοποθέτηση ο Σπανούλης.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, τονίζοντας: «Είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο για μένα, αλλά για κάθε παίκτη. Είναι πολύ δύσκολο και για τους οπαδούς, που αγαπούν το μπάσκετ και παρακολουθούν αγώνες. Είναι δύσκολο για όλους. Για όλα τα παιδιά που τους αρέσει και εργάζονται για το μπάσκετ. Πρέπει να περιμένουμε να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας το καλύτερο δυνατόν για την επόμενη σεζόν, για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε μια πολύ ωραία σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Σε όλους τους ανθρώπους, σε όλους τους θαυμαστές, σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εύχομαι να είναι υγιείς και ασφαλείς. Και εύχομαι αυτό το πράγμα, αυτή η πανδημία, να μην επιστρέψει ξανά. Για το μπάσκετ εμείς, ως παίκτες, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε στην καλύτερη φόρμα όλοι και να αποδώσουμε στο μάξιμουμ και να απολαύσουμε ξανά το μπάσκετ.

Παίζουμε μπάσκετ για τους οπαδούς, για να τους κάνουμε χαρούμενους. Παίζουμε μπάσκετ για να κάνουμε τους οπαδούς να απολαύσουν το παιχνίδι, να περάσουν πολύ καλά είτε στο γήπεδο είτε  βλέποντας τα ματς από την τηλεόραση. Κάνουμε τα πάντα για αυτούς. Η σύνδεση που έχουμε μαζί τους ήταν πάντα υπέροχη. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα είναι υπέροχη η σύνδεση και τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά».