Ο Σταύρος Γασπαράτος με “Expanded Piano” στο Ριάλτο

Το Θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει τη δεύτερη από τη σειρά συναυλιών του κύκλου «Κλασσικά Αλλιώς», με τον Σταύρο Γασπαράτο στη μουσική παράσταση “Expanded Piano”, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Φανταστείτε πως είστε μέσα σε ένα πιάνο. Φανταστείτε ότι το πιάνο παίρνει τις διαστάσεις μιας αίθουσας συναυλιών και κάθε ένας από τους ακροατές βιώνει το έργο ως εάν να βρίσκεται εντός του οργάνου. Ένα ακουστικό πιάνο καλωδιώνεται με διαφόρων τύπων μικρόφωνα που τοποθετούνται στο σώμα, τις χορδές και τον μηχανισμό του οργάνου. Με τη βοήθεια ενός υπολογιστή γίνεται ζωντανή επεξεργασία του σήματος των μικροφώνων και στη συνέχεια μοιράζεται σε μια surround πολυκάναλη εγκατάσταση, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το κοινό βρίσκεται “μέσα” στο πιάνο.

Το μουσικό έργο και η performance “Expanded Piano” λειτουργεί σαν ένας ηχητικός μεγεθυντικός φακός που βάζει τον ακροατή σε ένα ηχητικό ταξίδι στο εσωτερικό του οργάνου. Οι τεχνικές παρεμβάσεις ταυτόχρονα επεκτείνουν τους ήχους που μπορεί να παράξει το πιάνο, ενώ η surround ηχητική εγκατάσταση «περιτυλίγει» το κοινό και βυθίζει τον ακροατή σε έναν ήχο πρωτόγνωρης λεπτομέρειας και συνδυασμών.

Με περισσότερες από 90 παραγωγές στο ενεργητικό του, ο Σταύρος Γασπαράτος αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον δραστήριους και δημοφιλείς Έλληνες συνθέτες ηλεκτροακουστικής μουσικής. Το project «Expanded Piano» ήταν ανάθεση του Experimental Media And Performing Arts Centre (Νέα Υόρκη), παρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη το φθινόπωρο του 2014 και ανασχεδιάστηκε για το Φεστιβάλ Αθηνών το καλοκαίρι του 2015.

Θέατρο Ριάλτο: Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, 8.30 μ.μ.
Χορηγός Επικοινωνίας: Η Καθημερινή

Πληροφορίες / Κρατήσεις 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 10 / 7 E-tickets: www.rialto.com.cy

Επόμενη παράσταση του κύκλου «Κλασσικά Αλλιώς»: «Classic Versus Rock» 11.04.2016: Δύο βιολιά, μια βιόλα και ένα βιολοντσέλλο χρησιμοποιούν κλασσικές επιρροές για να ερμηνεύσουν εναλλακτικά μουσική ροκ και ποπ.