Ο Σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς να δέχονται τις αντικαταστάσεις

Δεν αναφέρεται ωστόσο στις συνθήκες των προσκλήσεων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Στο πρόβλημα που προκύπτει στα σχολεία σε σχέση με τις αντικαταστάσεις και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρεται ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Παιδείας, Γιώργος Σκαλιάς, καλώντας τις συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ, «στα πλαίσια της αγαστής μας συνεργασίας, όπως συμβάλουν και αυτές, στο μέτρο των δυνάμεών τους, στην ομαλοποίηση του προβλήματος, απευθύνοντας έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται για αντικατάσταση να την αποδέχονται, ειδικά σήμερα κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τον τόπο, προσφέροντας έτσι τεράστια υπηρεσία τόσο προς τους μαθητές/τριες, τους γονείς αλλά και την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα».

Εντούτοις, ο κ. Σκαλιάς δεν αναφέρεται στις συνθήκες απασχόλησης που προσφέρονται από το Υπουργείο, οι οποίες αποτελούν και τον κυριότερο λόγο που εκπαιδευτικοί απορρίπτουν την πρόσκληση. Ειδικά οι λίγες ώρες απασχόλησης για μικρό χρονικό διάστημα αποτελούν βασικό παράγοντα απόρριψης των προσκλήσεων. Παρά τις εκκλήσεις από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για επανεξέταση των συνθηκών απασχόλησης για τους αντικαταστάτες, κάτι τέτοιο δεν έγινε, και όπως φαίνεται δεν υπάρχει πρόθεση να γίνει.

Ο κ. Σκαλιάς στη δήλωσή του διαβεβαιώνει «όλους τους εμπλεκόμενους, μαθητές/μαθήτριες και ιδιαίτερα τις συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ αλλά και τους εκπροσώπους των γονέων παγκύπρια ότι τόσο το ΥΠΠΑΝ όσο και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, καταβάλλουν νυχθημερόν τεράστιες προσπάθειες για την άμεση επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος». Όμως, αναφέρει ο κ. Σκαλιάς, είναι γνωστό, «ότι σε ό,τι αφορά στις αντικαταστάσεις δεν αρκεί μόνο η ενεργοποίηση των υπευθύνων θεσμών αλλά και η θετική αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους των εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.