Ο συναγερμικός Ν. Χριστοδουλίδης με τους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

«Οι προκλήσεις και τα προβλήματα που έχουμε ενώπιόν μας δεν έχουν ούτε ιδεολογικό, ούτε κομματικό χαρακτήρα», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία, Νίκος Χριστοδουλίδης. Κατανοητή η θέση του κ. Χριστοδουλίδη, ο οποίος θέλει να ενώσει ανόμοια πράγματα, αλλά πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια πολιτικής ισοπέδωσης.

Οι γενεσιουργές αιτίες των προβλημάτων έχουν και ιδεολογικό χρώμα, έχουν και κομματικό χαρακτήρα και το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Χριστοδουλίδης, υπηρετώντας για εννέα ολόκληρα χρόνια την κυβέρνηση ΔΗΣΥ. Ο κ. Χριστοδουλίδης υπερασπίστηκε τις πολιτικές του ΔΗΣΥ, υπερασπίζεται τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Ο κ. Χριστοδουλίδης ως υπουργός της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ υπηρετούσε τη συντηρητική και νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του ΔΗΣΥ, τις πολιτικές που προκάλεσαν τα προβλήματα. Ο κ. Χριστοδουλίδης είναι μέρος των προβλημάτων. Συνεχίζει να παραμένει μέλος του ΔΗΣΥ, να ασπάζεται τη δεξιά ιδεολογία του νεοφιλελεύθερου ΔΗΣΥ και τις αντιλήψεις του δυτικού προσανατολισμού της χώρας μας. Αλήθεια, πώς τοποθετήθηκε ο κ. Χριστοδουλίδης όταν ψήφισε υπέρ της διάλυσης του Συνεργατισμού, για την ακρίβεια, για τη μείωση των φόρων στον ηλεκτρισμό και στα καύσιμα; Eίναι ή όχι υπέρ της επαναφοράς της ΑΤΑ; Για τον κατώτατο μισθό τον ακούσαμε να χαιρετίζει το προεδρικό διάταγμα των 850 ευρώ! Όλα αυτά είναι προβλήματα που έχουν κομματικό και ιδεολογικό χρώμα και ο κ. Χριστοδουλίδης δηλώνει συνεχιστής τους… Είναι ιδεολογικά χρωματισμένος υπέρ των συμφερόντων της αστικής τάξης, των τραπεζών και όσων στέκουν απέναντι από τα συμφέροντα της εργατικής και μεσαία τάξης του λαού μας. Είναι ιδεολογικά τοποθετημένος στο δυτικό στρατόπεδο και υπέρ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Η υποψηφιότητα Ν. Χριστοδουλίδη έχει και βαθύ χρώμα που ονομάζεται κομματικό κατεστημένο. Τα κόμματα και οι προσωπικότητες που τον στηρίζουν ενώνουν όλοι τις δυνάμεις τους για τα λάφυρα της εξουσίας και τα ρουσφέτια. Άλλωστε το είπε ξεκάθαρα ο Νικόλας Παπαδόπουλος ότι θα κάνει το παν ώστε το ΔΗΚΟ να είναι στην επόμενη κυβέρνηση. Το ίδιο και ο Σιζόπουλος. Το ίδιο και η Θεοχάρους. Το ίδιο και ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Μήπως είναι τυχαίο που ο κ. Χριστοδουλίδης μάζεψε γύρω του όλο το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και όλους τους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας; O λαός τούς πήρε χαμπάρι…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.