Για καθυστερήσεις των έργων στο εμπορικό τρίγωνο Μακαρίου-Στασικράτους-Ευαγόρου που δημιουργούν τον κίνδυνο οι καταστηματάρχες να μη επιβιώσουν, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κέντρου Λευκωσίας, καλώντας τον Δήμο να προχωρήσει σε τμηματική παραλαβή του έργου.

Όπως αναφέρει, κατά τις δύο επίσημες συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, πέραν των ανεπίσημων επαφών που έγιναν, τόσο με τον ίδιο όσο και με συνεργάτες του, είχαν δοθεί υποσχέσεις αναφορικά με την ταχύτητα υλοποίησης του έργου, αλλά και τις υποστηρικτικές ενέργειες προς τους επιχειρηματίες της περιοχής και προς το καταναλωτικό κοινό ευρύτερα.

«Σήμερα όμως, δύο μήνες μετά την πρώτη συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο είμαστε στη δυσάρεστη θέση να παρατηρήσουμε ότι τα έργα δεν έχουν προχωρήσει παρά μόνο ελάχιστα. Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες για την πρόσβαση των καταναλωτών με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν ζημιές που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 100%»,μ αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Όπως αναφέρει, η καθυστέρηση σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει δημοσιεύσει ο ίδιος ο Δήμος Λευκωσίας, ξεπερνά τις 100 ημέρες, αφού για παράδειγμα στις οδούς Στασικράτους και Ντε Τύρας θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η τοποθέτηση γρανίτη αυτές τις ημέρες. Εντούτοις όμως υπάρχουν σημεία τα οποία βρίσκονται ακόμα στο πρώτο μέρος των εργασιών. «Είναι τραγικό να σημειώνονται καθυστερήσεις και να ακούμε για δικαιολογία ότι ευθύνεται η βροχόπτωση η οποία προκαλεί τη στασιμότητα των έργων», σημειώνει.

Ο Σύνδεσμος προβάλλει τη θέση ότι ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα με τμηματική παραλαβή του έργου, ώστε να μειωθεί αναλογικά ο χρόνος ταλαιπωρίας των επιχειρήσεων, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια τα σημεία αυτά, «τα οποία παρεμπιπτόντως σήμερα αποτελούν παγίδες για όσους τα χρησιμοποιούν, αφού δεν λαμβάνονται έστω τα ελάχιστα μέτρα καθαριότητας ή/και ασφάλειας (σκουπίδια, καρφιά και επιεικώς απαράδεκτα σημεία διέλευσης – «γεφυράκια»).

Θα πρέπει επίσης, προσθέτει, να βελτιωθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στο οποίο μπορούν να συμβάλουν και άλλες δράσεις, όπως η ενίσχυση του φωτισμού.

Τέλος, ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι δεν αποκλείει δυναμική κινητοποίηση των μελών του.