Ο Τάσος Χριστοφίδης πρύτανης του ΠΚ για δεύτερη τετραετία, το απόγευμα θα εκλεγούν οι δύο αντιπρυτάνεις

Ο Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ), ενώ το απόγευμα της Τετάρτης θα εκλεγούν οι δύο αντιπρυτάνεις του ιδρύματος.


Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, διεξήχθησαν την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου εκλογές για την ανάδειξη του νέου Πρύτανη και των νέων Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι όγδοες Πρυτανικές Εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου διεξήχθησαν χωρίς ανθυποψηφίους αφού για κάθε ένα από τα τρία αξιώματα της Πρυτανείας είχε υποβληθεί μόνο μια υποψηφιότητα.

Κατά την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το αξίωμα του Πρύτανη, που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρύτανης επανεξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία ο Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής, της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, ο οποίος συνεχίζει τα πρυτανικά καθήκοντά του μέχρι και το 2026.

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ψήφισαν κανονικά και για τα τρία αξιώματα παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ανθυποψήφιες/οι. Δικαίωμα ψήφου είχαν τα μέλη του Ακαδημαϊκού προσωπικού (339 στο σύνολο), οι εκπρόσωποι των Φοιτητών/τριών στα Συμβούλια των Τμημάτων (115 στο σύνολο) και οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Προσωπικού (20 στο σύνολο).

Τα αποτελέσματα από τις όγδοες Πρυτανικές Εκλογές για την ανάδειξη Πρύτανη και Αντιπρυτάνεων, που διεξήχθησαν την Τετάρτη στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχουν ως εξής:


Για την εκλογή Πρύτανη ψήφισαν: 364 (Έγκυρα ψηφοδέλτια: 352, Άκυρα ψηφοδέλτια: 12 και Λευκά ψηφοδέλτια: 43). Ο Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης έλαβε 309 ψήφους και επανεκλέγεται.

Σε σύντομη ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο επανεκλεγείς Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν εκ νέου στο πρόσωπό του και που τον τίμησαν με την ψήφο τους για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, ανέφερε ότι «η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη τώρα είναι μέγιστη για τη συνέχιση της συλλογικής πορείας, με βάση το κοινό όραμα για ένα Πανεπιστήμιο δημιουργικό, σύγχρονο, με ουσιαστική επίδραση στον ευρωπαϊκό χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας».

«Βασιζόμενοι στις αξίες μας και μαζί με όλα τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, θέλω το Πανεπιστήμιό μας να συνεχίσει να προοδεύει με έμφαση στην παραγωγή ερευνητικού έργου άριστης ποιότητας, στον κοινωνικό αντίκτυπο και στην άρτια εκπαίδευση των φοιτητών/τριών του. Η ποιότητα και η αριστεία στην έρευνα, στην καινοτομία και στη διδασκαλία ας είναι ο πρώτιστος στόχος μας», τόνισε ο Πρύτανης.

Θα ακολουθήσει το απόγευμα της Τετάρτης η ψηφοφορία και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το αξίωμα των δύο Αντιπρυτάνεων, επισημαίνει η ανακοίνωση.


Υποψήφια για τη θέση της Αντιπρυτάνεως Ακαδημαϊκών Υποθέσεων είναι η Καθηγήτρια Ελένη-Τατιανή Συνοδινού του Τμήματος Νομικής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής.

Υποψήφιος για τη θέση του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης είναι ο Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής της Πολυτεχνικής Σχολής.

Η ανακήρυξη των Αντιπρυτάνεων θα γίνει στις 6:00 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.