Ο Τατάρ ευχαρίστησε Ερντογάν που το ψευδοκράτος έγινε αποδεκτό ως παρατηρητής από τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabulü

Τηλεφωνική επικοινωνία για να τον ευχαριστήσει που το ψευδοκράτος έγινε αποδεκτό ως παρατηρητής από τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, είχε ο Ερσίν Τατάρ με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα που δίνουν για να αναβαθμιστεί το καθεστώς της «τδβκ» – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος –σε κάθε διεθνές φόρουμ.

Μιλώντας στον ανταποκριτή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, TRT, ο κ. Τατάρ χαρακτήρισε την απόφαση του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών «ιστορικό βήμα», το οποίο – είπε – θα γιορτάσουν στις 15 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, μετά τους Ερσίν Τατάρ και Ταχσίν Ερτουγρούλογου γραπτή δήλωση για το γεγονός έκανε και ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ λέγοντας ότι πρόκειται για μια διπλωματική νίκη της Τουρκίας. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να στεφθεί με επιτυχία ο αγώνας για ύπαρξη του τουρκοκυπριακού «λαού», πρόσθεσε.

«Χαιρετίζω με μεγάλη υπερηφάνεια και ενθουσιασμό το ότι το κράτος μας έγινε για πρώτη φορά μέλος ως παρατηρητής διεθνούς οργανισμού με το όνομα Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ανέφερε ο κ. Ουστέλ εννοώντας το ψευδοκράτος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.