Ο Τατάρ συναντά Τ/κ πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης»

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας ξεκινά επαφές με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην «βουλή». Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρίσκεται η προσπάθεια σχηματισμού της νέας «κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 15.30 θα συναντηθεί με τον ηγέτη του Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ), το οποίο υποστηρίζουν οι έποικοι. Στην συνέχεια, στις 16.00 θα ακολουθήσει συνάντηση με τον ηγέτη του Κόμματος του Λαού (ΚΛ). Τέλος, στις 16.30 ο κ. Τατάρ θα συναντηθεί με τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ).

Αύριο στις 11.00, ο κ. Τατάρ θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Έρχιουρμαν. Τέλος, στις 14.00 θα συναντηθεί με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και απερχόμενο «πρωθυπουργό», Φαΐζ Σουτζούογλου.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Τατάρ αναμένεται να παραδώσει την εντολή σχηματισμού νέας «κυβέρνησης» σε ένα μέλος της «βουλής».

Η προηγούμενη τρικομματική «κυβέρνηση» διαλύθηκε μετά την άρνηση του κ. Σουτζούογλου να δώσει την συγκατάθεση του στον οδικό χάρτη που ζητούσαν τα δυο μικρότερα κόμματα της «κυβέρνησης» για τις πρώτες 100 ημέρες «διακυβέρνησης».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.