Η κυβέρνηση μέχρι πρόσφατα δεν παραδεχόταν ότι υπάρχουν άστεγοι στη χώρα μας

“Ο θάνατος της άστεγης γυναίκας αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, που έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη στην κυπριακή κοινωνία”, αναφέρει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Ενώ προσθέτει ότι, “επαναφέρει όμως ταυτόχρονα στο προσκήνιο τα σοβαρά ελλείματα του κράτους σε ότι αφορά την κοινωνική προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού καθώς και την μέχρι και πολύ πρόσφατα, άρνηση της κυβέρνησης να παραδεχτεί ότι υπάρχουν άστεγοι πλέον και στη χώρα μας”.

“Παράλληλα αναδεικνύει την ανυπαρξία ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής. Τα τελευταία χρόνια, μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα που έφερε η τραπεζική κρίση, μπροστά στην εκτόξευση των τιμών των ενοικίων καθώς και το επερχόμενο τσουνάμι των εκποιήσεων της κύριας κατοικίας, αντί να ενισχυθεί η στεγαστική πολιτική και να δημιουργηθούν υποδομές και προγράμματα για τις ευάλωτες ομάδες και τα νέα ζευγάρια, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού επέλεξε το βαθύ κούρεμα της στεγαστικής πολιτικής. Παρά δε τις πολύ αργοπορημένες δεσμεύσεις που ανέλαβαν πέρσι το φθινόπωρο, ουδέν έγινε μέχρι τώρα για την εκπόνηση, του σχεδιασμού έστω, μιας ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής”, καταλήγει.