Ό,τι έσπειρες, θερίζεις…

Έλα στο Google News

Του Τάσου Περδίου

Έγραψε και πραγματικά «έγραψε» ο αγαπητός φίλος Γιάννος Μαυρόγιαννος στο Facebook το βράδυ της 18ης Ιουλίου αμέσως μετά την επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ: «Αμέριστη, χωρίς όρους ή προϋποθέσεις, στήριξη στους εργαζομένους στο συγκρότημα ΔΙΑΣ για την επίθεση που δέχθηκαν απόψε από τον όχλο. Αλλά ξέρετε κάτι, κύριοι διοικούντες εκεί στο Σίγμα; Δεν ξέρω αν θα πέσετε από τα σύννεφα, αλλά όλοι αυτοί οι τραμπούκοι είναι και δικό σας δημιούργημα. Ένα κοκτέιλ αμορφωσιάς, εθνικισμού, θρησκοληψίας, ρατσισμού. Όλοι αυτοί για εσάς τόσο καιρό ήταν ο λαός.

Το 2011 ήταν αγανακτισμένος λαός. Και τους χρησιμοποιήσατε στο έπακρο. Σήμερα που μπήκαν σπίτι σας έγιναν όχλος. Πάντα όχλος ήταν. Αυτοί εξυπηρετούσαν μια χαρά τις πολιτικές σας στο Κυπριακό, την οικονομία. Την ατζέντα σας γενικώς. Σας νιώθουν όπως τους γονείς τους που τους πρόδωσαν. Τόσα χρόνια καλλιεργούσατε καμένη γη στους εγκεφάλους τους. Τώρα γυρεύετε και γυρεύουμε όλοι το λάθος.

Τις ίδιες απόψεις που έχουν για τα εμβόλια, τις έχουν για όλα. Για το Κυπριακό, για τα πάντα. Δική σας σπορά είναι. Τόσες ειδήσεις σκουπίδια διάβασαν από κοντά σας. Τόσο δηλητήριο τούς ποτίσατε. Ε, έπιασαν τόπο…» Αν θέλει να είναι πραγματικά σοβαρός, δεν νομίζω να είναι σε θέση οποιοσδήποτε υπεύθυνος του ΔΙΑ να διαφωνήσει ούτε με ένα γιώτα με αυτή τη χειρουργική απόδοση σε νεοελληνική γλώσσα της κυπριακής παροιμίας «Ανάγιως τον κολιόν να σου φκάλει τα μμάθκια σου».

Αυτό το τοξικό και άκρως επικίνδυνο κοκτέιλ τυφλής θρησκοληψίας, φανατισμού, εθνικισμού, ρατσισμού είναι και δημιούργημα πολλών ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα οποία είναι η καλύτερη βιτρίνα για τη διαφήμιση της πραμάτειας π.χ. της Εκκλησίας και του ΕΛΑΜ, των δύο βασικότερων φορέων όλης αυτής της τοξικότητας.

Ας μην κρυβόμαστε: Η μήτρα που έχει γεννήσει και τρέφει αυτό το τέρας είναι κυρίως η Εκκλησία. Και τώρα με τα εμβόλια. Αυτή η σχιζοφρενική λογική «προτιμώ να κινδυνέψω παρά να μην κινδυνέψω» είναι… ευγενική χορηγία της Εκκλησίας στην κοινωνία.  Οι εξωφρενικές απόψεις ιεραρχών και παπάδων για τον εμβολιασμό έπιασαν τόπο.

Πολλοί συνάδελφοι γράφουν ότι είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Σόρι guys, αλλά είναι κάποιοι που λένε τα πράγματα με το όνομά τους εδώ και χρόνια και εισπράττουν από βρισίδι μέχρι σχόλια περί γραφικότητας. Το μεγαλύτερο καρκίνωμα σε αυτόν τον τόπο είναι η απόλυτη επιρροή της Εκκλησίας στα σχολεία των πρώτων βαθμίδων και στην παιδεία. Φανταστείτε ότι μέσα σ’ ενάμιση χρόνο η Εκκλησία έχει βάλει το χέρι της για να δημιουργήσει ένα κοινωνικό τέρας, το αγριωπό πρόσωπο του οποίου εκφράστηκε το βράδυ της 18ης Ιουλίου. Η βασικότερη αιτία αυτής της στάσης απέναντι στα εμβόλια είναι η θρησκοληψία. Νομίζω είναι πια πασίδηλο.

Όταν λοιπόν μέσα σε λιγότερο από 18 μήνες έχουν κάνει τόση ζημιά, φανταστείτε πόσο καταστροφικό ρόλο έχουν διαδραματίσει ελέγχοντας και διαμορφώνοντας το τι μαθαίνουν τα παιδάκια του δημοτικού για ολόκληρες δεκαετίες.

Αν λοιπόν πραγματικά θέλουμε να δημιουργήσουμε υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους με κριτική σκέψη και ορθολογισμό, αντί αγέλες λύκων με προβιές καλών Χριστιανών, ένα πράγμα πρέπει πρωτίστως να γίνει.

Έξω η Εκκλησία από τα σχολεία…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.