Ο Τιάγκο Φερέιρα είναι η πρώτη κίνηση ενίσχυσης για την Ομόνοια.

Οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών επιβεβαιώθηκαν με την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας για δύο χρόνια. Ο 32χρονος (12/7/1987) επιθετικός αποχαιρέτησε πρόσφατα τη Νέα Σαλαμίνα, μετά από ενάμιση χρόνο παρουσίας στην ομάδα. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί αρχές Ιουνίου, αφού ολοκληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή με τους «ερυθρόλευκους» στο τέλος του Μάη.

Η Ομόνοια θα είναι ο τέταρτος σταθμός του Τιάγκο στην Κύπρο. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Πάφο το 2010, ενώ το 2014 επέστρεψε για λογαριασμό του Οθέλλου Αθηένου και ακολούθως έπαιξε στην ομάδα της Αμμοχώστου. Κατά τη λήξασα περίοδο κατέγραψε 28 συμμετοχές με 10 γκολ. Οι επαφές με ποδοσφαιριστές που τέθηκαν στη λίστα των βασικών επιλογών για τους «πράσινους» συνεχίζονται και ο αθλητικός διευθυντής Νεόφυτος Λάρκου καταβάλλει έντονες προσπάθειες προκειμένου να τους εντάξει στην ομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Λάρκου ανέφερε πρόσφατα ότι σε πρώτο στάδιο θα γίνουν επτά προσθήκες και εντοπίστηκαν ήδη τέσσερις βασικοί υποψήφιοι. Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας Μουριέρ Μπέκερ, ο οποίος αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια στην Μπελενένσες Πορτογαλίας και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σύντομα.

Η Ομόνοια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επαφών με τον 32χρονο (14/2/1987) Μπέκερ, όμως το ενδιαφέρον άλλων ομάδων καθιστά δύσκολη την περίπτωσή του. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για τη θέση του τερματοφύλακα.

Όσον αφορά στην προσπάθεια εξεύρεσης προπονητή συνεχίζεται η αξιολόγηση με πρώτιστο σκοπό τον εντοπισμό των βασικών υποψηφίων ούτως ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα για να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό. Η διοίκηση δίνει έμφαση στην επιλογή του τεχνικού που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας και ο κ. Λάρκου μελετά διεξοδικά τους υποψήφιους οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν και κρατά κλειστά τα χαρτιά του, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν για κάποια ονόματα.

Γιώργος Χατζηαντώνης