Ο Τραμπ αδιαφορεί για την πανδημία και προτιμά να παίξει γκολφ

Τα καμώματα του απερχόμενου αμερικανού προέδρου εξακολουθούν να απασχολουν την κοινή γνώμη.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε να αφήσει τη συνεδρίαση των G20, την ώρα που οι ηγέτες συζητούσαν για το πώς θα εκπονηθεί μια στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας προκειμένου να μεταβεί σε ένα γήπεδο γκολφ, της ιδιοκτησίας του, και να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι.

Η στάση αυτή του Τραμπ δεν προκάλεσε απορία σε όσους γνωρίζουν τις συνήθειες του, καθώς κατά τη διάρκεια της προεδρίας του έχει παίξει γκολφ 303 φορές.

Άλλωστε, δεν έκρυψε ποτέ την πλήξη που του προκαλεί η αντιμετώπιση της πανδημίας, μολονότι ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει τις ΗΠΑ σκληρά: Την ίδια, χθες Κυριακή, καταγράφηκαν 195.500 κρούσματα, ενώ οι νεκροί από τον ιό υπερέβησαν στις 250.000- με διαφορά ο μεγαλύτερος αριθμός παγκοσμίως.

Η σύνοδος των ηγετών της G20 διεξήχθη ηλεκτρονικά, ωστόσο ο Τραμπ έδειξε τις διαθέσεις του από το Σάββατο καθώς ενώ εξελισσόταν η συνεδρίαση, εκείνος προχώρησε σε σειρά tweets για το εκλογικό αποτέλεσμα, δείχνοντας χωρίς περιστροφές ποιο είναι το πρώτιστο ενδιαφέρον του.

Λίγη ώρα μετά, ο ίδιος έκανε την εμφάνιση του, μίλησε προς τους ηγέτες και αποχώρησε με προορισμό το γήπεδο γκολφ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ουάσιγκτον.

Το κεντρικό μήνυμα, εν τω μεταξύ, που θέλησε να εκπέμψει προς τους ηγέτες ήταν ότι «ανυπομονώ να δουλεύω μαζί σας για μακρύ χρονικό διάστημα».

Μετάφραση: Συνεχίζει με κάθε δυνατό τρόπο να μην αποδέχεται την εκλογική του ήττα, μολονότι το σύνολο πλέον των ηγετών όλου του κόσμου έχει επικοινωνήσει και συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν.

Στις ΗΠΑ πληθαίνουν οι φωνές, με προεξάρχουσα αυτή του εκλεγμένου προέδρου, που σημειώνουν ότι τα τερτίπια του Τραμπ δηλητηριάζουν την πεμπτουσία της αμερικανικής δημοκρατίας.