Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό λατρεύει το Star Wars και φροντίζει να το… δείχνει με κάθε ευκαιρία, συνήθως φορώντας αξεσουάρ που σχετίζονται με την «θρησκεία» των Τζεντάι.

Αυτή τη φορά, επισκίασε ακόμη και την «σιδηρά κυρία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς τα φλας των φωτογράφων στράφηκαν σχεδόν εξολοκλήρου πάνω του, με τις κάμερες να εστιάζουν, πού αλλού… στις κάλτσες του.

jastin trudeau

Ο Καναδός πρωθυπουργός, συμμετείχε στο Bloomberg Business Forum στη Νέα Υόρκη και μόλις πήρε τη θέση του στο πάνελ, ανάμεσα στην Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, αποκαλύφθηκαν οι κάλτσες του, οι οποίες είχαν-για άλλη μια φορά- τη μορφή ενός εκ των χαρακτήρων του Star Wars.

Οι κάλτσες με τον Τσουμπάκα, όχι μόνο δεν έμειναν απαρατήρητες από τους παρευρισκόμενους, αλλά μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των φωτογράφων που έσπευσαν να απαθανατίσουν το… αξεσουάρ του Τζαστίν Τριντό, ενώ η συζήτηση για το εμπόριο που διεξαγόταν στο πάνελ μάλλον πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Justin Trudeau, Prime Minister of Canada, wears Chewbacca socks while participating in a panel discussion at a Bloomberg Global Business Forum panel event in New York

Οι κάλτσες του Καναδού πρωθυπουργού δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται viral, καθώς μόλις τον περασμένο Μάιο, κατά τη συνάντησή του με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Έντα Κένι και με αφορμή τον εορτασμό της 40ης επετείου από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της υπεργαλαξιακής εποποιίας, όχι μόνο φόρεσε κάλτσες με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα φορώντας διαφορετικά ζευγάρια, μία μπλε και γκρι κάλτσα με τον R2D2 και μία χρυσή και μαύρη με τον C3PO.

jastin trudeau
jastin trudeau

Μήπως η «εμμονή» Τριντό με τα αξεσουάρ του Star Wars γίνεται… σκόπιμα ώστε να νιώθει ότι τον συνοδεύει πάντα η δύναμη; Κατά το «may the force be with you» , το πιο διάσημο quote του Πολέμου των Άστρων.