Ο Τζεμάλ Όζγιγιτ και πάλι πρόεδρος του τ/κ κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας

Ο Τζεμάλ Όζγιγιτ επανεξελέγη στη θέση του Πρόεδρου του τ/κ κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας. Ήταν ο μόνος υποψήφιος στο 7ο τακτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με σύνθημα: «Τώρα με μια πιο δυνατή, πιο αποφασιστική φωνή: Δικαιοσύνη-Ελευθερία-Αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ,αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Όζγιγιτ είπε ότι η σημερινή Κυβέρνηση στην Τουρκία μετέτρεψε τη μοίρα ενός «λαού» σε έργο εξωτερικών υποθέσεων, αγνοώντας τη θέληση, τη δημοκρατία και τις αρχές των Τουρκοκυπρίων και δυστυχώς κάποιοι από τους φίλους μας ακολούθησαν το παράδειγμά τους», εννοώντας την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα.

Πρόσθεσε ότι ως ΚΚΔ εξέφρασαν επανειλημμένα τις προβλέψεις και τις ανησυχίες τους για το μέλλον της «χώρας», αλλά η κατάσταση  βγήκε εκτός ελέγχου από εκείνους που αγνόησαν τις  προειδοποιήσεις, αναφερόμενος στις «προεδρικές» και την εκλογή Ταταρ. Ως αποτέλεσμα, είπε, αυτό προκάλεσε καταστροφή σε όλους τους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς πόρους του τουρκοκυπριακού «λαού» και ανέτρεψε ολόκληρη την πολιτική του θέση στον κόσμο, «προκαλώντας μη αναστρέψιμες πληγές στις αξίες μας, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας, της κοινωνικής μας ζωής, όπως το δίκαιο, η δημοκρατία και η δικαιοσύνη».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.