Ο «Βασιλιάς Ληρ», στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ

Παραστάσεις μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Ωδή στην ψυχική άβυσσο
Προδομένος και τυφλωμένος από την ίδια του τη μεγαλομανία, παραδέρνει ταπεινωμένος, στα όρια της παραφροσύνης, και πασχίζει να λυτρωθεί. Μια τραγωδία για την ερημιά της ανθρώπινης ψυχής, τη φύση της εξουσίας, τις έννοιες της ηθικής και του δικαίου, καθώς και για τον κραταιό ρόλο της αγάπης.

 

Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, η επίσημη πρεμιέρα της παραγωγής Βασιλιάς Ληρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Οι θεατές είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μια παράσταση αντιπροσωπευτική της καλλιτεχνικής σφραγίδας του σημαντικού Λιθουανού σκηνοθέτη, ατμοσφαιρική, αφαιρετική, αλλά και με σοφές δόσεις χιούμορ, και να απολαύσουν έναν συγκλονιστικό Βαρνάβα Κυριαζή να δίνει μια ερμηνεία ζωής στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, πλαισιωμένος από ένα άξιο, πολυφωνικό σύνολο. Το ζεστό χειροκρότημα όλων επιβράβευσε το ταλέντο, την έμπνευση και τον κόπο που κατέβαλαν οι συντελεστές για να μας προσφέρουν αυτό το λαμπρό, ευφάνταστο αποτέλεσμα, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Βασιλιάς Ληρ εκθέτει το εύρος και το βάθος της ανθρώπινης εμπειρίας μέσα από ένα απλό οικογενειακό σχήμα. Ένας πατέρας αποφασίζει να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του, θέτοντας ως μοναδικό προαπαιτούμενο την αγάπη και την αφοσίωσή τους. Προδομένος και τυφλωμένος από την ίδια του τη μεγαλομανία, παραδέρνει ταπεινωμένος, στα όρια της παραφροσύνης, και πασχίζει να λυτρωθεί. Μια τραγωδία για την ερημιά της ανθρώπινης ψυχής, τη φύση της εξουσίας, τις έννοιες της ηθικής και του δικαίου, καθώς και για τον κραταιό ρόλο της αγάπης.

Παραστάσεις: Λευκωσία Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης κάθε Παρασκευή-Σάββατο στις 20:30 & Κυριακή στις 18:00 και Τρίτη 21 & 28 Δεκεμβρίου 2021 στις 20:30, Τετάρτη 22 & 29 Δεκεμβρίου 2021 στις 20:30, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, 20:30.

Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Πάφος, Μαρκίδειο Θέατρο, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Λάρνακα, Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος, Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy και ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη – Κυριακή 10:00 – 13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.