Ορίζοντας / Με αφορμή

O Xριστόδουλος Παναγιώτου στους εικαστικούς που δημιούργησαν τα πιο αξιόλογα έργα τέχνης μέσα στο 2019 σύμφωνα με τους New York Times

Σε λίστα που παρουσιάστηκε στους New York Times από τον Jason Farago με τους δέκα καλλιτέχνες που ξεχώρισαν το 2019 δημιουργώντας «τέχνη για την εποχή μας» συμπεριλαμβάνεται ο Χριστόδουλος Παναγιώτου.

Μέσα στο 2019 παρουσιάστηκαν δυο εκθέσεις του Χριστόδουλου Παναγιώτου: στο Camden Arts Center του Λονδίνου με μια παρουσίαση της δουλειάς του των τελευταίων 10 χρόνων και στο Musée d’Orsay του Παρισιού με νέα έργα.

Σύμφωνα με τον Jason Farago «αν θεωρείτε ότι η κριτική των θεσμών είναι κάτι άχαρο, δύο εκθέσεις του Κύπριου καλλιτέχνη θα κάνουν την καρδιά σας να “σταματήσει”, και θα σας αποκαλύψουν ξανά την ομορφιά της εξερεύνησης ενός μουσείου. Στο Camden Arts Center στο Λονδίνο, ο Παναγιώτου αντικατέστησε τις πόρτες από ροζ παράθυρα, εξισώνοντας δύο διαιρεμένα νησιά: τη δική του μεσογειακή πατρίδα και τη διαιρεμένη εξαιτίας του Brexit Βρετανία. Στο Musée d’Orsay στο Παρίσι επικαλέστηκε τα συντρίμμια του χρόνου μέσα από τις πιο αδιόρατες κινήσεις, όπως ένας Rodin τοποθετημένος ανάποδα και ένα χαλί που ξέθαψε από τα σκουπίδια του μουσείου».

Περισσότερα https://www.nytimes.com/2019/12/06/arts/design/best-art.html