ΑΚΕΛ: Ο Χριστόφιας έδινε οδηγίες για μη αποφυλακίσεις παιδεραστών

Έλα στο Google News

«Οι οδηγίες του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, ήταν ακριβώς να μην δίνεται χάρη σε καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Καμία αποφυλάκιση παιδεραστή από Χριστόφια – Ψευδείς οι δηλώσεις Ιωνά

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Απάντηση στον Ιωνά Νικολάου
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την απόφαση του Προέδρου να αποφυλακίσει παιδεραστή, καταφεύγει στη γνωστή επωδό ότι το έκαναν και οι προηγούμενοι.

Στον υπουργό εναπόκειται να αποδείξει αυτά που λέει. Εν πάση περιπτώσει οι οδηγίες του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, ήταν ακριβώς να μην δίνεται χάρη σε καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα, εμπορία ναρκωτικών και βαρυποινίτες.

Αυτό καταδεικνύεται από σχετική δήλωση του τότε Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Άκη Παπασάββα, ο οποίος στις 13 Αυγούστου το 2008, με αφορμή τις αποφυλακίσεις δήλωνε ότι, «η απόφαση λήφθηκε με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν αποφυλακίσεις καταδικασθέντων για υποθέσεις ναρκωτικών, σεξουαλικών εγκλημάτων ή βαρυποινιτών».

Επιτέλους κ. Υπουργέ, η κυβέρνηση σας θα αναλάβει την οποιαδήποτε ευθύνη για δικές σας αποφάσεις και ενέργειες ή απλά θα τα ρίχνετε συνεχώς στους προηγούμενους;

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.