Ο Υπ. Γεωργίας στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, μεταβαίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία αναμεταδίδει το ΓΤΠ.

Επισημαίνεται ότι το Συμβούλιο θα απασχολήσουν η κατάσταση που διαμορφώθηκε στις γεωργικές αγορές από τη συνεχιζόμενη πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία και η ανάγκη εισαγωγής βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης αστάθειας στην αγορά γεωργικών προϊόντων της ΕΕ.

Επίσης, θα συζητηθούν οι ακραίες καιρικές συνθήκες που έχουν σημειωθεί σε Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία και οι επιπτώσεις τους στη γεωργική παραγωγή.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, ο Υπουργός θα παρακαθίσει σε άτυπο γεύμα εργασίας, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Ουκρανίας, Mykola Solskyi, με θέμα την κατάσταση των γεωργικών αγορών και με ποιο τρόπο τα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην Ουκρανία σε σχέση με το εμπόριο και την παραγωγή γεωργικών προϊόντων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy