Ο Ζελένσκι είπε πως οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τρεις οικισμούς νότια και ανατολικά

epa10136445 Ukrainian President Volodymyr Zelensky speaks during a joint press conference with British Prime Minister Boris Johnson (not pictured) following their meeting at the Mariinsky palace in Kyiv, Ukraine, 24 August 2022. Johnson arrived in Kyiv to meet with top Ukrainian officials as Ukraine celebrates Independence Day amid the Russian invasion. EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο οικισμούς στη νότια Ουκρανία, έναν τρίτο στα ανατολικά και επιπρόσθετο έδαφος στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Δεν είπε ακριβώς πού βρίσκονται τα εδάφη αυτά και δεν ανέφερε τη χρονική σειρά που ανακτήθηκαν, εκτός από το ότι έλαβε “καλές αναφορές” σε μια συνάντηση σήμερα από τους στρατιωτικούς διοικητές και τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.

Στο νυχτερινό διάγγελμά του μέσω βιντεοσύνδεσης, ο Ζελένσι ευχαρίστησε τις ουκρανικές δυνάμεις για την απελευθέρωση ενός οικισμού στην ανατολική περιφέρεια Ντονέτσκ και την κατάληψη “κάποιων υψωμάτων” επίσης σε μια ανατολική περιοχή στην κατεύθυνση του Λισιτσάνσκ-Σιβέρσκ και για την απελευθέρωση δύο νότιων οικισμών.

Ο Κιρίλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής προσωπάρχης του Προέδρου, ανήρτησε νωρίτερα μια φωτογραφία που δείχνει στρατιώτες να υψώνουν την ουκρανική σημαία πάνω από ένα χωριό που φέρεται να βρίσκεται στη νότια περιοχή που είναι το κύριο επίκεντρο της αντεπίθεσης.

“Βισοκοπίλια. Περιοχή Χερσώνας. Ουκρανία. Σήμερα”, έγραψε ο Τιμοσένκο σε μια ανάρτηση στο Facebook πάνω σε μια φωτογραφία τριών στρατιωτών πάνω σε στέγες, με έναν από αυτούς να τοποθετεί την ουκρανική σημαία σε ένα πόστο.

Βόρεια της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία κατέλαβε και προσάρτησε η Μόσχα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2014, η περιφέρεια της Χερσώνας καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στην παρούσα σύγκρουση.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της περιοχής Λουχάνσκ κατέλαβαν το Λισιτσάνσκ στις αρχές Ιουλίου στο πλαίσιο μιας μάχης για την περιφέρεια Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, που περιλαμβάνει επίσης το Σιβέρσκ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.