ΟΑΥ: 1 στις 3 θέσεις είναι κενές – Να πληρωθούν οι ανοιχτές θέσεις λέει το Υπ. Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) να προβεί σε άμεση πλήρωση των εδώ και καιρό εγκεκριμένων θέσεων.

Σε ανακοίνωσή του, απαντώντας σε δημοσιεύματα για υποστελέχωση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι διαχρονικά υποστηρίζει την επαρκή στελέχωση του ΟΑΥ και θα ήταν διατεθειμένο να εξετάσει τη δημιουργία πρόσθετων θέσεων στον ΟΑΥ, αφού προηγηθεί η πλήρωση των κενών του θέσεων, ώστε να διαφανούν τυχόν νέες ανάγκες, αλλά και αφού ο ΟΑΥ προχωρήσει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του διαθέσιμου προσωπικού του, με τη χρήση και των ενδεδειγμένων εργαλείων για τη διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων.

Σημειώνει ότι από το 2016 μέχρι το 2022 ο συνολικός αριθμός των θέσεων του ΟΑΥ έχει αυξηθεί κατά 158% (από 52 σε 134). Επιπρόσθετα, στον ΟΑΥ υφίστανται 43 συνολικά κενές θέσεις (ήτοι, 32% της συνολικής δύναμης του οργανισμού είναι κενές), εκ των οποίων 23 δημιουργήθηκαν με τον Προϋπολογισμό του ΟΑΥ για το 2021. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη εξαιρεθεί από την απαγόρευση πλήρωσης θέσεων όλες οι κενές θέσεις πρώτου διορισμού του ΟΑΥ (εκτός 1 που προέκυψε τον 12/2021), δηλαδή έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όσον αφορά το θέμα φορολογικών ελέγχων σε ιατρικό προσωπικό που λειτουργεί εντός ΓεΣΥ αναφέρεται ότι το Τμήμα Φορολογίας, έχει ζητήσει από τον Φεβρουάριο του 2021 την υποβολή στοιχείων από τον ΟΑΥ όσον αφορά τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται στο ιατρικό προσωπικό που λειτουργεί εντός ΓεΣΥ.

Όπως αναφέρεται, με την υποβολή των εν λόγω στοιχείων το Τμήμα Φορολογίας θα είναι σε θέση να προχωρήσει με τους νενομισμένους ελέγχους. Καλούμε τον ΟΑΥ να ανταποκριθεί στο εν λόγω αίτημα, ούτως ώστε να μπορούν να διεξαχθούν οι δέοντες έλεγχοι από το Τμήμα Φορολογίας, με απώτερο στόχο να παταχθεί στο μέγιστο βαθμό ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

Τέλος, αναφέρεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει διευθετήσει συνάντηση εντός Φεβρουαρίου με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ για συζήτηση όλων των θεμάτων που προκύπτουν, προς όφελος του Γενικού Συστήματος Υγείας και των ασθενών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.