ΟΑΥ : Εφικτός ο στόχος για εφημερεύοντα ιατρεία σε δύο εβδομάδες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Εφικτό θεωρεί τον στόχο λειτουργίας των εφημερεύοντων ιατρείων σε διάστημα δυο βδομάδων, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ  και στην Πρωινή Έκδοση, τα αγκάθια – κατά την έκφραση του – είναι δυο: πρώτον κατά πόσον ο ΟΚΥΠΥ θα παραχωρήσει τελικά χώρους για να φιλοξενηθούν και γιατροί του ιδιωτικού τομέα και δεύτερον κατά πόσον θα πρόκειται για κέντρα υγείας ή εξωτερικά ιατρεία.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου είπε πως εάν η απάντηση από τον ΟΚΥΠΥ θα είναι αρνητική τότε ο ΟΑΥ θα αναζητήσει λύσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Είτε θα ερωτηθούν ιδιωτικά νοσηλευτήρια, είτε εξετάζουν οι εφημερεύοντες ιατροί από τα δικά τους ιατρεία, παρόλο που αυτό έχει αρκετά μειονεκτήματα, ανέφερε.

Δήλωσε ταυτόχρονα ότι είναι εφικτό εάν αυτό το ζήτημα λυθεί έως την Δευτέρα, να λειτουργήσουν αρχές Ιουλίου τα εφημερεύοντα ιατρεία.

Ερωτηθείς σχετικά είπε επίσης ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί η ένταξη νέων φαρμάκων στο ΓΕΣΥ και θα μειωθεί το κονδύλι για τα προσωπικά φάρμακα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.