Δεν θα υπάρξει υπαναχώρηση για την άσκηση ιδιωτικής ιατρικής από τους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θα συμμετέχουν στο ΓΕΣΥ, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής του ΟΑΥ Αντρέας Παπακωνσταντίνου.

Στο τραπέζι, είπε, είναι η πρόταση του υπουργού υγείας  για να μπορούν είτε οι προσωπικοί είτε και οι ειδικοί ιατροί σε συγκεκριμένες ώρες και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, δηλαδή εκτός πλαισίου, να χρεώνουν συμπληρωμή 25 ευρώ.

Αναμένεται, πρόσθεσε ο κύριος Παπακωνσταντίνου η απάντηση του ΠΙΣ στην πρόταση αυτή του υπουργού υγείας, ενώ το θέμα θα εξετάσει και ο ΟΑΥ καθώς στόχος είναι να μην επιτραπεί να υπάρξουν ασθενείς δυο ταχυτήτων, ενώ και οι γιατροί θα πρέπει να βρίσκουν ώρες να ξεκουράζονται.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ΟΑΥ κατέθεσε χθες τις τελικές του θέσεις καθώς δεν υπάρχουν άλλα κονδύλια.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Μάριος Κουλούμας τόνισε στον ΆΣΤΡΑ ότι, η προϋπόθεση για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και δεν μπορεί να αλλάξει η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ.

Υπογράμμισε ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει αλλά θα πρέπει σε κάποια φάση να ολοκληρωθεί για να μην προκληθεί άλλη καθυστέρηση στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Ο κύριος Κουλούμας χαρακτήρισε μύθο το ότι πρέπει όλοι οι γιατροί να συμμετέχουν στο ΓΕΣΥ και έφερε το παράδειγμα της Αυστρίας όπου μόλις το ένα τρίτο των γιατρών της χώρας συμμετέχουν στο σχέδιο υγείας.