Γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τα φάρμακα, δήλωσε στον Άστρα εκ μέρους του ΟΑΥ η Γνώσια Αχνιώτου.

φάρμακα από διάφορες πηγές και διοχετεύονται στο σύστημα, ενώ για όσα φάρμακα δεν υπάρχουν στην Κύπρο λόγω έλλειψης ζήτησης, γίνονται ενέργειες για να εισαχθούν από το σύστημα.

Η κα Αχνιώτου πρόσθεσε ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες διαβεβαιώνουν ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα ρυθμιστεί το θέμα των ελλείψεων.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι ασθενείς με επαναλαμβανόμενες συνταγές, δεν θα πρέπει να παίρνουν όλες τις ποσότητες μαζί στο παρόν στάδιο, αλλά θα πρέπει να προμηθεύονται τα φάρμακα τους κάθε μήνα.

Η οργάνωση «Σύμμαχοι Υγείας» ανησυχεί για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ΓΕΣΥ.
Μιλώντας εκ μέρους της Συμμαχίας ο Στέλιος Κρέουζος σημείωσε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν δεν δημιουργούν στον παρόν στάδιο κλυδωνισμούς στο σύστημα αλλά θα πρέπει να προσεχθούν για να μην παρασύρουν το όλο σύστημα.

Η Συμμαχία, πρόσθεσε ο Στέλιος Κρέουζος, τονίζει ότι θα πρέπει να διασωθούν τα κρατικά νοσηλευτήρια τα οποία αποτελούν τη βάση του ΓΕΣΥ. Αν καταρρεύσουν ή αν κάποιοι τα οδηγήσουν στην κατάρρευση, υπέδειξε, τότε θα καταρρεύσει και ολόκληρο το σύστημα υγείας.

Σε ότι αφορά τους θαλασσαιμικούς, ανέφερε, ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα άλλαζε καμία διαδικασία σε σχέση με τη θεραπευτική αγωγή, αυτό δεν ισχύει πλέον και ζητείται η εξασφάλιση παραπεμπτικών.

Σε ότι αφορά τους χρόνιους ασθενείς ο κ. Κρέουζος είπε ότι παρατηρείται έλλειψη φαρμάκων και παρά τις υποσχέσεις για ρύθμιση του προβλήματος, αυτό εξακολουθεί να υφίσταται.

Το θέμα ήταν τεχνικό και ρυθμίστηκε με την έκδοση ενός μακροχρόνιου παραπεμπτικού δήλωσε στον Άστρα εκ μέρους του ΟΑΥ η Γνώσια Αχνιώτου.