ΟΑΥ: Οδηγίες για μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων που προϋποθέτουν νοσηλεία σε ΜΕΘ

Με επιστολή προς όλα τα νοσηλευτήρια, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας έδωσε οδηγίες για μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων που προϋποθέτουν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρι τις 24 Απριλίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η Λειτουργός του Οργανισμού, Χριστίνα Εγγλέζου, τόνισε ότι πρόκειται για σύσταση που δεν αφορά τα επείγοντα περιστατικά αλλά τα προγραμματισμένα «ψυχρά» χειρουργεία για ανθρώπους που δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους.

Η κ. Εγγλέζου τόνισε ότι είναι οι γιατροί που θα λάβουν τις αποφάσεις για το ποια είναι τα σοβαρά αλλά μη επείγοντα περιστατικά και το πώς θα τα προτεραιοποιήσουν ώστε να γίνεται μία πιο ορθή κατανομή σε σχέση με τις διαθέσιμες κλίνες.

Είναι στη διακριτική ευχέρεια των γιατρών, είπε, ποια περιστατικά θα αναλάβουν από δω και μπρος και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να διώξουν κανένα ασθενή.

Η κ. Εγγλέζου εξήγησε, ότι παράλληλα με τη σύσταση του ΟΑΥ, τρέχει και μια προσπάθεια από το Υπουργείο Υγείας μέσω της σύστασης ειδικής επιτροπής για αξιολόγηση του ευρύτερου προβλήματος της διάθεσης κλινών στις ΜΕΘ σε ένα πιο γενικό πλαίσιο.

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί ευρύτερα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.