ΟΑΥ: Προσπάθεια για να ικανοποιηθούν αιτήματα που βρίσκονται σε λογικά πλαίσια

Όσα αιτήματα και προϋποθέσεις βρίσκονται σε λογικά πλαίσια θα γίνει προσπάθεια για να ικανοποιηθούν, δήλωσε στον Άστρα ο Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Είπε ότι πολλά δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία του ΓΕΣΥ βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει ο διάλογος και με τους φαρμακοποιούς και με άλλους κλάδους.

Σχολιάζοντας την απαίτηση των ιδιωτών γιατρών ότι αν δεν ικανοποιηθούν οι 5 προϋποθέσεις τότε δεν θα προχωρήσει η συνεργασία, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι διάφορες πλευρές θέτουν τις δικές τους προϋποθέσεις στη βάση της δικής τους αντίληψης για το πώς πρέπει να λειτουργήσει το ΓΕΣΥ και ότι αυτά καθορίζονται από τα συμφέροντα της κάθε πλευράς.

Αυτό που πρέπει να γίνει, είπε, είναι να υπάρξει ειλικρινής συνεννόηση αφού τα χρήματα που θα διατεθούν για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ καθορίστηκαν μετά από σοβαρές μελέτες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός είναι ικανοποιητικός. Εκτίμησε παράλληλα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια αύξηση στον προϋπολογισμό, όχι όμως στο μέγεθος που εισηγείται ο ΠΙΣ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.