«Όχι στο μεθοδευμένο κλείσιμο του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς»-Εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα διοργανώνει το ΑΚΕΛ

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, αλλά και τη διαφωνία της με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ για «προσωρινό» κλείσιμο των παθολογικών θαλάμων στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και τη μεταφορά του προσωπικού στο Νοσοκομείο Πάφου για υποστήριξη του θαλάμου Covid-19 που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.


«Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα που προκύπτει για αντιμετώπιση της πανδημίας και του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες μέρες, αλλά θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε βεβιασμένα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ή ενημέρωση. Η απόφαση αυτή ξεκάθαρα πλήττει το δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής για ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η λειτουργία του Παθολογικού Θαλάμου κρίνεται επιβεβλημένη, αφού εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής και τους επισκέπτες. Ας μη λησμονούμε ότι στο παρελθόν η απουσία άμεσης ιατρικής υποστήριξης στο Διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς είχε δυσμενείς εξελίξεις.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και η λήψη άλλων διορθωτικών μέτρων εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής και διασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών.


Έχουμε την άποψη ότι η κυβέρνηση με την απόφασή της αυτή μεθοδεύει συγκαλυμμένα το κλείσιμο του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς πλήττοντας ουσιαστικά τη δημόσια υγεία.
Στα πλαίσια αυτά, ως Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου διοργανώνουμε σήμερα Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, στις 17:00, συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή μας με την πιο πάνω άστοχη απόφαση. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που καταβάλλει το προσωπικό των ιατρικών υπηρεσιών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Καλούμε τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλεως Χρυσοχους, τα Κοινοτικά Συμβούλια και τα υπόλοιπα οργανωμένα σύνολα του Διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη μεθοδεύμενη προσπάθεια που γίνεται για κλείσιμο του νοσοκομείου».

Τη στήριξή της στην εκδήλωση διαμαρτυρίας εκφράζει και η ΕΔΟΝ Πάφου.

«Η απόφαση αυτή φανερώνει για ακόμη μία φορά τον ανεπαρκή σχεδιασμό και τον ανύπαρκτο προγραμματισμό από πλευράς της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, για ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.


Έστω και καθυστερημένα, οι κυβερνώντες πρέπει να προχωρήσουν σε στελέχωση όλων των δημοσίων νοσοκομείων και να συμπεριληφθούν όλα τα νοσηλευτήρια (εντός και εκτός ΓεΣΥ) στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε καθολική, δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία. Ως ΕΔΟΝ καλούμε τις νέες και τους νέους που κατοικούν στο δήμο και τις κοινότητες του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς να συμμετέχουν στη συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΑΚΕΛ Πάφου σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου, η ώρα 17:00, έξω από το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς, για να εναντιωθούμε στις μεθοδεύσεις που οδηγούν αναπόφευκτα σε σοβαρή υπολειτουργία του νοσοκομείου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.