Την αρνητική θέση του Δήμου Αγίας Νάπας απέναντι στη συνένωση με άλλο δήμο στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επανέλαβε ο δήμαρχος σε συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ την περασμένη Πέμπτη 18 Απριλίου. Ο κ. Καρούσος σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης, ωστόσο σημείωσε ότι χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν όλα τα δεδομένα και οι ιδιαιτερότητες στην περίπτωση της Αγίας Νάπας με βασικό ζήτημα τα οικονομικά μεγέθη και τη μελλοντική συνεισφορά του κάθε μέλους μετά τις συγχωνεύσεις, στον προϋπολογισμό.

Θέση του κ. Καρούσου είναι ότι το οικονομικό μέγεθος του Δήμου Αγίας Νάπας είναι τέτοιο που δεν δικαιολογείται απορρόφησή του από άλλο δήμο. Ο Άντρος Κυπριανού συμφώνησε με κάποιες από τις θέσεις του δημάρχου Αγίας Νάπας σημειώνοντας ότι πρέπει να μελετηθούν. Ανέπτυξε όμως ταυτόχρονα τις θέσεις του ΑΚΕΛ, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι ενδεχομένως η μορφή της μεταρρύθμισης να είναι ήδη αποφασισμένη και συμφωνημένη ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο. Ο Γ. Καρούσος δήλωσε ότι παρέθεσε τις απόψεις και εισηγήσεις των δημοτών της Αγίας Νάπας για τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση και τα επιχειρήματα ενάντια στη συνένωση της Αγίας Νάπας με άλλο δήμο.

«Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, γιατί στόχος μας είναι να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις σωστές πρόνοιες», είπε ο κ. Καρούσος.

Τάσος Περδίος