«Όχι στην αισχροκέρδεια, ΑΠΕ στην ΑΗΚ, όφελος στον καταναλωτή»

Δριμύ κατηγορώ από τους εργαζομένους κατά κυβέρνησης, διεύθυνσης και Δ.Σ.

 

Με πανό και συνθήματα όπως «Όχι στην αισχροκέρδεια» και «ΑΠΕ στην ΑΗΚ, όφελος στον καταναλωτή», οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου πραγματοποίησαν χθες προειδοποιητική μονόωρη στάση εργασίας, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων προς δύο κατευθύνσεις: τη μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού και την επίλυση των εσωτερικών και εργασιακών προβλημάτων στον οργανισμό, ώστε να αναβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΣΗΔΗΚΕΚ, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ) εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης, της διεύθυνσης και του Δ.Σ. του Οργανισμού για «αδικαιολόγητη αδράνεια και απουσία ανάληψης ευθυνών που παρατείνουν τα προβλήματα, δυσχεραίνουν το θέμα επάρκειας, αυξάνουν το κόστος του ηλεκτρισμού και οδηγούν τον τομέα σε πιθανή κατάρρευση». Προειδοποίησαν επίσης με ολοήμερη απεργία την επόμενη Τετάρτη, αλλά και περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων, σε περίπτωση που δεν ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις.

Οι απεργοί έφεραν πινακίδες με συνθήματα όπως «Όχι στην αισχροκέρδεια. Εκσυγχρονίστε τη Δεκέλεια», «Ανταγωνισμός και όχι στραγγαλισμός της ΑΗΚ», «Αφήστε την ΑΗΚ να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας», «ΑΠΕ στην ΑΗΚ, όφελος στον καταναλωτή», «ΟΧΙ στα πειράματα, ΑΗΚ=Ασφάλεια», «ΟΧΙ τρίτο συνταξιοδοτικό στην ΑΗΚ», «Ελλιπής στελέχωση ΑΗΚ, Ελλιπής εξυπηρέτηση», «Σεβασμός στις συλλογικές συμβάσεις ΑΗΚ» και «Τέρμα στην καταστροφή της ΑΗΚ».

Ο πρόεδρος της ΣΕΠΑΗΚ, Σώτος Σάββα, τόνισε ότι η στάση εργασίας των εργαζομένων στην ΑΗΚ δεν συνδέεται με μισθολογικά αιτήματα, αλλά με θέματα που αφορούν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τη βιωσιμότητα της ΑΗΚ και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Κατήγγειλε επίσης ότι παρά τις πολλές προειδοποιητικές επιστολές των συνδικαλιστικών οργανώσεων προς τους αρμόδιους, δεν υπήρξε κάποια θετική αντίδραση στα αιτήματα των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε την επόμενη βδομάδα με τη δωδεκάωρη, ολοήμερη απεργία την Τετάρτη, διεκδικώντας εκείνο το οποίο πιστεύουμε ότι είναι προς όφελος της κοινωνίας, της ΑΗΚ, αλλά και του καταναλωτή ευρύτερα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ, Κυριάκος Ταφούνας, κατήγγειλε τον αποκλεισμό της ΑΗΚ από τις ΑΠΕ, αλλά και ότι οι αρμόδιοι παραπέμπουν την Αρχή στην αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα. Κατήγγειλε επίσης ότι προωθείται η αποξένωση του ελέγχου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των καταναλωτών.

 

 

Αδράνεια και απουσία ανάληψης ευθυνών
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης, της διεύθυνσης και του Δ.Σ. του Οργανισμού για «αδικαιολόγητη αδράνεια και απουσία ανάληψης ευθυνών που παρατείνουν τα προβλήματα, δυσχεραίνουν το θέμα επάρκειας, αυξάνουν το κόστος του ηλεκτρισμού και οδηγούν τον τομέα σε πιθανή κατάρρευση».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.